Wat Is undecyleenzuur?

Undecyleenzuur, ook bekend als undeceenzuur, een organisch onverzadigd vetzuur handel verkregen uit ricinusolie. Het is ook aanwezig in menselijk zweet. Het heeft vele andere toepassingen, waaronder het gebruik in het maken van nylon-11, een polymeer. Het wordt vaak gevonden in cosmetica, parfums, en roos shampoo. Deze stof heeft ook anti-schimmel, anti-bacteriële en anti-virale eigenschappen en wordt gebruikt in vele schimmeldodende crèmes, supplementen en poeders.

Als een natuurlijke fungicide, kan een deel van de voorwaarden undecyleenzuur effectief bij de behandeling van onder andere athleteâ € ™ s te voet, ringworm, jock itch, evenals spruw en andere candida albicans infecties. Het kan ook nuttig zijn bij het beheer huidinfecties, zoals psoriasis. Bovendien werkt soms ook een behandeling voor herpes simplex virale laesies.

Wanneer undecyleenzuur wordt gebruikt om schimmelinfecties te behandelen, wordt het vaak omgezet naar een zinkzout, genoemd zink undecylenate. In deze vorm kan worden toegevoegd aan poeders en zalven. Het zinkzout kan tot vier maal meer effectief als een anti-schimmel middel dan het oorspronkelijke organisch vetzuur tegenhanger.

Dit vetzuur kan ook intern worden genomen, als supplement vorm, voor de bestrijding van infecties, zoals spruw en gastro-intestinale candidiasis. Wanneer genomen voor dergelijke omstandigheden, wordt het derivaat calcium undecylenate vaak gebruikt. Dit is omdat calcium undecylenate 20 keer effectiever als schimmelwerende stof dan de basis vetzuur komt uit zijn. Het werkt het beste wanneer algemeen gemengd met betaïne zoutzuur in een time-release vorm, zodat verspreidt gelijkmatig in het darmkanaal.

Veel chemische derivaten verkregen uit undecyleenzuur, zoals undecyleenaldehyde, undecalacton en ethyl undecylenate, worden gebruikt voor het maken geurstoffen. Ze worden doorgaans gebruikt bij het maken van parfums vanwege hun fruitige, roze boeketten. Deze stoffen worden vaak toegevoegd aan jasmijn, roos, lila en andere bloemen geurende parfums. Ze kunnen ook worden gebruikt om perzik en abrikoos opmerkingen aan een geur.

Een andere belangrijke toepassing van dit vetzuur en enkele van zijn derivaten chemicaliën in de landbouw. Deze stoffen zijn vaak effectief bij controle schimmelgroei in gewassen. Methyl undecylenate, een derivaat van undecyleenzuur, wordt gebruikt bij de vervaardiging van synthetische feromonen insect. Chemische stoffen die extern worden uitgescheiden door een plant of dier, feromonen beïnvloeden het gedrag van anderen van hun soort. Daarom kan synthetische feromonen insect landbouw worden gebruikt om ongewenste plagen.

  • Antifungale crèmes zoals die welke undecyleenzuur hulp doden schimmel.
  • Undecyleenzuur kan nuttig zijn bij de behandeling van spruw zijn.
  • Een voorwaarde undecyleenzuur kan effectief bij de behandeling zijn, is ringworm.
  • Undecyleenzuur kan worden gebruikt om huidinfecties zoals psoriasis beheren.
  • Chemische derivaten van undecyleenzuur worden vaak gebruikt in bloemen geurende parfums.
  • Veel chemische derivaten gevonden in undecyleenzuur worden gebruikt om parfums te maken.