Wat Is Tocoferylacetaat?

Tochopheryl acetaat is een chemische verbinding die wordt gemaakt door verestering van tocoferol, of vitamine E, en azijnzuur. Het wordt gebruikt in een verscheidenheid van persoonlijke hygiene. Tochopheryl acetaat is zowel een huidverzorgingsmiddel en een antioxidant, en beschermt tegen Suna € ™ s schadelijke ultraviolette (UV) straling bij gebruik als deel van een externe toepassing van cosmetische lotions, sprays of crèmes. Het kan ook worden genomen in de vorm van een vitamine supplement.

Ook wel vitamine E-acetaat, kan worden gevonden in melk, tarwekiemolie en zelfs een aantal bladeren van de planten. Het is ook aanwezig in diverse plantaardige oliën, zoals saffloer, maïs, soja, katoenzaadolie en zonnebloemolie. Andere natuurlijke bronnen voor deze vetoplosbare vitamine omvatten gele groenten, groene bladgroenten en onverwerkte granen, granen en noten.

Deze vitamine kan veilig uit verschillende eetbare oliën worden gewonnen door middel van processen zoals vacuümdestillatie of synthese. De wijze van productie die wordt gebruikt voor het extraheren of het maken tocoferylacetaat wordt doorgaans gedefinieerd door het beoogde gebruik. In water oplosbare vormen van deze vitamine worden aangetroffen in cosmetische producten, zowel om hun vochtinbrengende eigenschappen en om het behoud van de werkelijke cosmetisch product. Voor voedingssupplementen, zijn extracties uit eetbare plantaardige oliën vaak gebruikt.

Bij gebruik als voedingssupplement, tocoferylacetaat beschermt cellen tegen schade door vrije radicalen. Het helpt ook het lichaam te beschermen tegen het verlies van vitamine A en vitamine C, terwijl bevordering van meer spierontwikkeling. Een voldoende aanbod van tocoferol helpt om bloedarmoede te voorkomen. Wanneer het lichaam lijdt een tekort aan tocoferol, kan het zenuwstelsel vele symptomen, waaronder kleine veranderingen in spieren en problemen met coördinatie weergegeven.

Tocoferol en esters van tocoferol worden vaak gebruikt in beauty toepassingen zoals lotions, crèmes, zepen en cosmetische producten, onder meer vanwege hun effectiviteit als huidverzorgingsmiddelen en de antioxidant eigenschappen. Veel van de tekenen van veroudering en beschadiging van de huid die mensen vaak last van zijn vermoedelijk het resultaat van vrije radicalen. Deze veranderen de natuurlijke huidvetten en dempen de productie van collageen. Vitamine E helpt bij de bestrijding van deze door de bescherming van collageen niveaus. Daarom wordt aangenomen dat het regelmatig gebruik van producten die significante hoeveelheden tocoferylacetaat bevatten kan leiden tot minder rimpels en steviger huid.

Er zijn mogelijke bijwerkingen van het gebruik tocoferylacetaat. Hoewel sommige regelgevende instanties het veilig is voor gebruik in producten voor persoonlijke verzorging en cosmetica hebben geacht, hebben verschillende studies vastgesteld tocoferylacetaat naar een mogelijke oorzaak voor contact dermatitis zijn bij gebruik in cosmetische toepassingen. Voor sommige mensen, kunnen producten die deze chemische verbinding bevatten bijwerkingen zoals jeuk en netelroos veroorzaken.

  • Tocoferylacetaat kan worden genomen in de vorm van een vitamine supplement.
  • Tarwekiemen bevat tocoferylacetaat.
  • Saffloerolie, van de saffloer plant, bevat tocoferylacetaat.