Wat Is Thuja olie?

Thuja olie, ook wel bekend als ceder blad olie, is een welriekende olie met gelijkenissen met kamfer. Qua uiterlijk, Thuja olie varieert van een helder geel tot volledig kleurloos. Het wordt getrokken uit de Thuja occidentalis, of Oost-witte ceder, een boom inheems in het noordoostelijk deel van Noord-Amerika. Thuja olie heeft een sterke, aangename geur, dat is waarom het vaak wordt gebruikt als een component in parfums, eau de cologne en andere gezondheid en beauty producten zoals cosmetica, zeep en toiletartikelen. Het aroma maakt het een populaire keuze voor geurende huishoudelijke schoonmaakmiddelen, meubels en schoensmeer. Het is ook een natuurlijke insectenwerend middel en wordt in sommige pesticiden en afweermiddelen.

De boom zelf is een stevige groenblijvende conifeer nauw verwant aan de grotere western red cedar. Het is gekweekt als sierplant en wordt voornamelijk gebruikt voor schermen en hagen, maar ook wordt gekweekt en gesneden voor hout. In tegenstelling tot veel andere coniferen, de bladeren van de Oost-witte ceder zijn niet naaldvormige maar zijn donkergroen, schilferige vingers gespreid in een vlakke waaiervorm. Thuja olie wordt getrokken uit deze bladeren.

Amerikaanse Indianen waren de eerste om Thuja olie te gebruiken als medicijn. Als een rijke bron van vitamine C, werden ceder bladeren gebruikt om scheurbuik voorkomen. Thee gemaakt van de bladeren werd gebruikt om menstruatiepijn en reuma. De voorbereidingen werden gemaakt met behulp van ceder bladeren voor verkoudheid, brandwonden en behandeling van jicht. De paashaas witte ceder is wel de boom van het leven vanwege zijn gereputeerde voordelen voor de gezondheid.

Geneeskrachtige eigenschappen van de olie hebben het tot een populair kruidenmiddel en een gemeenschappelijke component in de aromatherapie en homeopathie gemaakt. Topisch aangebracht kunnen worden gebruikt als een adstringerende, een pijnbestrijding voor reuma, een middel tegen externe schimmelinfecties en een wrat remover. Inhalatie kan fungeren als een slijmoplossend, en het is een ingrediƫnt in bekende, over-the-counter congestie remedies en zalven. Het is gebruikt om slapeloosheid, angst, psoriasis, eczeem, hartkloppingen, acne en roos te behandelen, en een diureticum, is het nuttig voor detoxificion. Homeopathische preparaten zijn gebruikt om diverse omstandigheden, zoals hoofdpijn, rugpijn, venerische ziekten, infecties, huiduitslag, aambeien, kiespijn, maagpijn, duizeligheid en zelfs kanker.

Medisch toezicht wordt ten zeerste aanbevolen voor degenen met behulp van Thuja olie. Hoge doses nemen bij inademing of inname kan leiden tot irritatie van het spijsverteringskanaal, de luchtwegen, urinewegen en de voortplantingsorganen. Een component van de olie in het bijzonder, thujon, is een potentieel fatale neurotoxine dat spierspasmen, convulsies en hallucinaties kunnen veroorzaken bij inname. Thuja olie mag niet worden ingenomen door mensen met gastro-intestinale klachten of epilepsie. Thujon is ook een abortieve - een stof die triggers een miskraam - en mag niet gebruikt worden door vrouwen tijdens zwangerschap of borstvoeding.

  • Sommige homeopaten gebruiken thuja olie te behandelen aanvallen van vertigo helpen.
  • Thuja olie kan worden gebruikt in homeopathische geneeskunde om tandpijn te behandelen.
  • Thuja olie wordt gebruikt als een geur in sommige parfums.
  • Thuja olie is een gemeenschappelijk element in de aromatherapie.
  • Thuja olie kan worden gebruikt om de geur schoensmeer.
  • Thuja olie wordt soms gebruikt om slapeloosheid te behandelen.
  • Bij lokale toepassing kan Thuja olie worden gebruikt als een wrat remover.
  • Thuja olie is een natuurlijke insectenspray.
  • Thuja olie kan nuttig zijn bij de behandeling van roos te zijn.
  • Thuja olie is gebruikt om menstruatiepijn te behandelen.
  • Thuja olie is afkomstig uit de oostelijke witte ceder, een boom inheems in het noordoostelijk deel van Noord-Amerika.