Wat Is Manuka Oil?

Manuka olie wordt gewonnen uit de soort van de Manuka boom genaamd Manuka (L. scoparium), een tea boom die groeit alleen op de oostelijke kaap van Nieuw-Zeeland. Deze olie is afkomstig van bladeren en takken van de boom voor gebruik in huidverzorgings- en cosmeticaproducten. Het heeft ook verschillende medicinale toepassingen.

L. scoparium is de enige Leptospermum soorten die groeit in Nieuw-Zeeland. Het kan variëren in grootte van een korte, kruipende plant om een ​​kleine boom. Gebladerte grootte en vorm, alsmede bloem en bladkleur, kunnen aanzienlijk variëren afhankelijk van waar het wordt verbouwd.

De olie uit de L. scoparium soorten van Manuka boom is gevonden om hogere antibacteriële kwaliteiten dan Manuka bomen uit andere regio's hebben. Het heeft ook 20-30 keer meer grampositieve bacteriën en vijf keer meer schimmels dan andere tea tree olie. Dit maakt het bij de behandeling van vele bacteriële en schimmelinfecties. Manuka olie is aangetoond dat helende eigenschappen vergelijkbaar met over-the-counter antibiotische zalven. Het kan ook worden gebruikt om lange stukken van tijd zonder bijwerkingen, terwijl langdurig gebruik van antibiotica zalven niet aanbevolen.

Manuka olie heeft antivirale eigenschappen, evenals anti-inflammatoire en anti-septische eigenschappen, die kunnen helpen bij de behandeling van verschillende gezondheidsproblemen. Een van de belangrijkste kwaliteiten van manuka olie is zijn effectiviteit tegen Staphylococcus en Streptococcus infecties, die een behandeling met antibiotica kan weerstaan. De olie heeft ook positieve resultaten bij het behandelen van pathogene schimmels gehad. Studies hebben aangetoond olie effectief bij de behandeling van de bacteriën huidinfectie methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA), die ook niet goed reageren op antibiotica zijn.

Er is ook gebruikt voor een groot aantal spier- en gewrichtsproblemen, zoals artritis en rugpijn verlichten. Manuka olie wordt getoond helpen bij huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en roos verlichten. Veel aromatherapists gebruiken de olie, die wordt aangenomen te helpen verlichten van aandoeningen zoals angst.

Deze multi-purpose olie wordt commercieel geproduceerd en in Nieuw-Zeeland op de markt gebracht en voornamelijk geëxporteerd naar markten in Europa en Azië, waar het wordt verkocht over de toonbank. Het wordt gebruikt in deze gebieden voor de behandeling van zonnebrand en insectenbeten, evenals verschillende gezondheidsproblemen. De olie is een ingrediënt in een assortiment van huid- en haarverzorgingsproducten in deze regio's, waar het wordt toegevoegd aan zepen, parfums, reinigingsmiddelen en moisturizers. Het is niet op grote schaal beschikbaar in de Verenigde Staten, maar het kan worden gevonden in sommige reformwinkels.

Olie is niet het enige product dat is afgeleid van de Manuka boom. Manuka honing wordt gemaakt door bijen, die op haar bloem nectar te voeden. De resulterende honing heeft een anti-bacteriële eigenschappen van zijn eigen. Er wordt gezegd dat uitzonderlijk rijk met een zeer sterke smaak zijn.

  • Manuka olie wordt gebruikt in veel huidverzorgingsproducten.
  • Manuka olie is ook bekend als Belgische tea tree olie.
  • Manuka honing wordt gemaakt door bijen die zich voeden met de Manuka bloem.