Wat is een Water Buffalo?

De water buffels of Bubalus bubalis is een rund afkomstig uit Azië, waar het heeft gezworven voor duizenden jaren. Naast het feit dat gevonden wild in Azië, zijn waterbuffel ook gedomesticeerd, werkzaam als trekdier in veel Aziatische landen en wordt gebruikt om vlees en melk te produceren in veel regio's van de wereld. Veel dierentuinen hebben een collectie van waterbuffel op het display voor mensen die graag om ze te zien, en de mensen die op het platteland van Azië reizen vaak geconfronteerd met werken waterbuffels.

Wilde populaties van waterbuffels zijn ernstig bedreigd, vanwege beperkte leefgebied en wijdverspreide jacht op de dieren. De meeste wilde Aziatische waterbuffel zijn te vinden op spel conserven en in beschermde parken, met een aantal Aziatische regeringen werken om deze dieren te beschermen als onderdeel van hun nationale erfgoed. De wilde waterbuffel is geclassificeerd als een bedreigde soort, vanwege de krimpende bevolking en gevaarlijke toekomst.

Gedomesticeerde waterbuffels hebben gewerkt voor mensen die sinds ongeveer 3000 BCE. Ze worden gebruikt als trekdieren te ploegen en karren te trekken, en ze bieden ook een bron van melk, vlees en huiden. In arme gebieden, raken sommige mensen zeer gehecht aan hun waterbuffel, aangezien deze dieren aanzienlijke inkomsten voor hun menselijke families kunnen genereren. Buiten Azië, waterbuffels vormen de bron van melk voor de traditionele mozzarella, dienen als een bron van vlees in Noord-Amerika, en ze werken als trekdier in Latijns-Amerika.

Deze dieren onderscheiden zich door hun buitengewone geribbelde hoorns, die zeer groot zijn. Waterbuffel zelf kan groeien tot £ 2.645 (1.200 kilogram) in gewicht, met gespierde, donkergrijs lichamen. Net als andere runderen, heeft de waterbuffel hoefdieren voeten, maar deze dieren hebben gespreid hoeven die zijn ontworpen om hun gewicht op modderige grond steunen, waardoor de waterbuffel te zwerven door wetlands en rivierbeddingen zonder zinken.

Zoals de naam al impliceert, waterbuffels zijn heel comfortabel in het water. In het wild worden ze vaak in de omgeving van beboste wetlands, en ze kunnen een groot deel van hun dag door in het water, koel te houden en op zoek naar voedsel. Waterbuffel algemeen leven in kuddes die op grote schaal kan variëren in grootte, met de vrouwtjes dragen één kalf per jaar na een draagtijd die duurt ongeveer negen maanden.

Veel mensen associëren deze dieren met de Aziatische cultuur, omdat ze zulke belangrijke werkende dieren in Zuidoost-Azië zijn geworden, en zij hebben deelgenomen aan eeuwen van Aziatische geschiedenis. Hopelijk is het behoud inspanningen die gericht zijn op het wilde water buffalo succesvol zal zijn, zodat toekomstige generaties om een ​​glimp van verre verleden van Azië te vangen.

  • Waterbuffel zijn inheems in Azië.
  • Mozzarella kaas wordt traditioneel gemaakt met water buffelmelk.