Wat is een Snow Tiger?

Een sneeuw tijger of Panthera Tigris, is een Bengaalse tijger met een vacht die is wit in plaats van de meer gebruikelijke oranje tint. Sneeuw tijgers niet een aparte soort. Ook bekend als witte tijgers, sneeuw tijgers are not € ™ t albino's. De witte kleur ontstaat als elke ouder geeft het recessieve gen die nodig zijn voor de witte vacht, een uiterst zeldzame gebeurtenis in het wild. Een sneeuw Tigera € ™ s witte jas heeft meestal donkere strepen net als die van een oranje-gekleurde Bengaalse tijger, hoewel af en men is geboren zonder strepen of met strepen zo bleek dat ze nauwelijks merkbaar.

Sneeuw tijgers volgroeid na twee tot drie jaar. Mannelijke witte tijgers zijn groter dan vrouwtjes. Een mannelijke sneeuw tijger kan een gewicht tot 507 pond (230 kg) en zijn bijna 10 voet (3 meter) lang, terwijl de grootste vrouwtjes wegen rond de £ 375 (170 kilogram) en zijn ongeveer 8 voet (2,5 meter) lang is. Sneeuw tijgers zijn over het algemeen groter dan hun oranje tegenhangers. Deze bedreigde soort is bijna uitgestorven in het wild.

De sneeuw tijger is inheems in India en Zuidoost-Azië, maar de meeste van hen wonen in dierentuinen als gevolg van fokprogramma's om witte nakomelingen van captive tijgers dragen van de zeldzame, recessieve genen produceren. Een sneeuw tijger is een carnivoor en eet andere zoogdieren zoals wilde zwijnen, buffels, herten en geiten in het wild. Pasgeboren tijgers drinken motherâ € ™ s melk, maar omschakelen naar vlees als ze enkele maanden oud. Sneeuw tijgers zijn over het algemeen solitair als volwassenen, maar de vrouw heeft de neiging haar kroost totdat zij in staat zijn om voor zichzelf te zorgen, om ongeveer twee tot drie jaar oud.

Witte tijgers can not € ™ t lopen zo ver als sommige andere wilde katten, maar omdat ze jagen 's nachts, zijn ze in staat om prooi te vangen met behulp van stealth. Zij geven de voorkeur leefgebied met veel loof voor dekking en een constante bron van water. De volwassen sneeuw tijger kan een gemiddelde van 40 pond (18 kg) van vlees per dag te eten, en zullen nog meer eten als eten is overvloedig na een bijzonder goede jacht.

Sommige mensen geloven dat de term sneeuw tijger verwijst soms naar de sneeuwluipaard, een nauwe verwant van de Bengaalse tijger. Anderen geloven dat de term sneeuw tijger verwijst naar de grotere Siberische tijger, omdat het leeft in een besneeuwde habitat. De Siberische tijger is oranje, echter, en tot nu toe is er slechts gerucht dat witte Siberische tijgers bestaan.