Wat is een Silver Pheasant?

De zilveren fazant is een vogel van het geslacht Lophura, waarin een groep vogels die ook worden aangeduid als Gallopheasants zijn. Zijn wetenschappelijke naam is Lophura nycthemera. De vogel is inheems in Zuidoost-Azië, voornamelijk in de landen van Cambodja, China, Laos, Myanmar, Thailand en Vietnam. Zijn habitat in deze landen is divers, omdat het zowel graslanden en zware bossen zijn thuis kan maken. Naast de natuurlijke habitat maar het is ook in Hawaii en andere delen van de Verenigde Staten ingevoerd.

De zilveren fazant is een van de grotere soorten fazant. De mannetjes van de soort kan een maximale lengte van 50 inch (125 cm) te bereiken en weegt 4,5 £ (2 kg). De veren van de mannelijke zijn wit op de bovenste helft en staart, terwijl de onderste helft blauwachtig-zwart. Haar blote gezicht en lellen zijn zowel een helder rood, net als de voeten en benen. De snavel is een bleke wit.

Vrouwtjes van de soort kan groeien tot 27 inch (70 cm) en weegt minstens 3 pond (1,3 kg). Het verenkleed is bruin op de bovenste helft, terwijl de onderzijde is bruin / wit. Dit patroon strekt zich uit tot aan de staart. Gezicht van het vrouwtje is ook rood, maar het is niet de lellen van het gezicht van de man hebben. Ook verschillend is benen van het vrouwtje, die meestal een roze kleur.

De vocale patronen van de zilveren fazant meest vaak uit kakelt en grunts. Hoge toon getjilp en luid fluitjes zijn alleen voor bij de mannetjes, die ze gebruiken bij het in een defensieve houding. Dit gedrag wordt meestal gebruikt door de vogel wanneer het wil dominantie uit te oefenen op zijn grondgebied. Meestal een mannelijke vogel controle over een groot gebied en paren met alle vrouwtjes in dat gebied. Hoewel de fazant kan vliegen, het zelden doet. In plaats daarvan reist door te lopen en neemt alleen uit als het zich bedreigd voelt of verstoord.

De zilveren fazant heeft bewezen een populair huisdier voor vogelliefhebbers voor enige tijd zijn. Vanwege de grootte en de werking, kan niet binnenshuis of in kleine kooien, maar wel goed in grote, buiten volières. Het wordt beschouwd als een winterharde soort die makkelijk te verzorgen, hoewel de mannetjes van de soort agressief kan worden tijdens het broedseizoen.

In het wild leeft de zilveren fazant meestal op een dieet van zaden en vruchten. In gevangenschap kan het worden gevoed pinda's, graan en fruit. Hoewel het bekend om af eten levende waterdieren in het wild, is geen noodzakelijk onderdeel van het dieet van de vogel.