Wat is een Rode Wouw?

Een rode wouw is een klein, wendbaar, roofvogel bekend om zijn opvallende, roest-rood lichaam, grijs-witte kop en witte vlekken op de onderkant van zijn vleugels. Ook bekend onder de wetenschappelijke naam, Milvus Milvus, deze roofvogel is onderdeel van de familie Accipitridae, waarin ook adelaars, haviken en gieren. De rode wouw leeft voornamelijk in Europa, maar het kan de winter zo ver weg als Noordwest-Afrika en het Midden-Oosten. De hoogste aantallen rode wouwen zijn in Duitsland, Frankrijk en Spanje. Hoewel het werd uitgeroeid in het grootste deel van Groot-Brittanniƫ in de late jaren 1800, zijn rode wouwen een comeback te wijten aan herintroductie inspanningen die begon in 1989.

Omdat het lichaam van de rode wouw is klein en licht, het is goed in stijgende voor lange periodes. Bekend in Groot-Brittanniƫ om zijn schoonheid, is de rode wouw vaak gezien stijgende over het platteland, de silhouet gekenmerkt door haar handtekening gevorkte staart, die werkt als een roer om te helpen richting te veranderen. Spanwijdte van de rode wouw is 5,5 voet (1,7-1,9 m) en weegt tussen de 2 en 3 pond (0,8-1,4 kg). Vrouwtjes vaak iets groter dan mannetjes. Klein lichaam van de vogel is vrij zwak, wat betekent dat het voedt zich voornamelijk met aas, kleine zoogdieren en insecten of regenwormen.

De rode wouw heeft de neiging om te paren voor het leven. Nesten worden gemaakt van stokken in de vorken van bomen en bekleed met wol en gevonden voorwerpen. Soms, ze nestelen in de verlaten nesten kraai of bouwen op hen als basis. Vrouwtjes leggen 2-4 eieren. Hoewel vrouwen zijn de belangrijkste incubators, zullen de mannetjes soms verlichten de vrouwtjes bij zitten op de eieren terwijl het vrouwtje jaagt voor korte perioden. Jonge rode wouwen blijven in het nest tot ze zeven weken oud, en zijn afhankelijk van de ouders voor voedsel voor een maand. Jonge rode wouwen gaan fokken op twee tot drie jaar oud.

Tot de jaren 1600, rode wouwen waren wijdverspreid in heel Europa. Zeventiende eeuw "ongedierte wetten" moedigde het doden van rode wouwen, omdat ze ten onrechte werden verondersteld om schapen te doden en bedreigen het levensonderhoud van de boeren. In de komende paar honderd jaar, rode wouw bevolking kelderde, steeds bijna weggevaagd in Engeland en Schotland met slechts een paar broedparen achtergelaten in Wales.

Informele herintroductie inspanningen begonnen in de late 19e eeuw. Door de jaren 1980, werd de bevolking langzaam groeit als formele herintroductie inspanningen begon. Hoewel nog steeds beschouwd als zeldzame, de rode wouw bevolking blijft groeien als betrokken individuen en organisaties te verzamelen om de onzekere toekomst te beschermen.

  • Rode wouwen wonen voornamelijk in Europa.
  • Rode wouwen voeden zich voornamelijk met aas, kleine dieren, insecten, of regenwormen.