Wat is een Kokardespecht?

Bekend wetenschappelijk als Picoides borealis, de Kokardespecht is een soort van specht van de Picoides geslacht. Deze soorten vogels doorgaans in Noord-Amerika, en ze zijn bekend voor pikken gaten in bomen en andere bouwsels te voeden met insecten. Dit is een territoriaal, niet-trekvogel die vaak blijft in hetzelfde gebied het hele jaar door. Door ontbossing en andere problemen, maar deze vogelsoorten beschouwd bedreigd.

De Kokardespecht wordt beschouwd als een van de grotere soorten spechten zijn. Gemiddeld zijn ze ongeveer 8,5-9 cm lang (21,6-23 cm) lang, met een spanwijdte van ongeveer 14 inch (35,6 centimeter). Ze zijn vergelijkbaar in grootte met een kardinaal.

Deze vogel is overwegend zwart en wit. De bovenkant van het hoofd is zwart en heeft zwarte vlekken rond de hals. Zijn wangen zijn meestal wit, en de achterkant is bedekt met horizontale witte en zwarte strepen.

Het wordt algemeen aangenomen dat de Kokardespecht kreeg zijn bijnaam in de 17e eeuw. Gedurende deze periode werden decoratieve pet linten genoemd kokarden. De mannetjes van deze soort hebben een kleine rode streep achter hun ogen dat de hoed decoratie lijkt. Dit onderscheidend kenmerk is echter meestal alleen gezien tijdens de paring seizoen of wanneer hij verdedigt zijn territorium.

Hoewel de Kokardespecht eet sommige vruchten en zaden, het voornamelijk eet insecten, zoals mieren, kevers en spinnen. Deze vogel, net als andere spechten, zal pikken gaten in de bomen op zoek naar zijn prooi, met inbegrip van eieren, larven en volwassen insecten. De vrouwtjes van deze soort worden gewoonlijk gevonden pikken op het onderste gedeelte van de boom, terwijl de mannetjes hoger op de stam en de takken te vinden. Eén theorie achter deze vreemde gedrag is dat de aangewezen gebieden te verminderen concurrentie wanneer het voedsel schaars is.

Deze vogels worden gedacht aan de enige spechten die pikken op levende bomen zijn. Ze zijn te vinden in de eerste plaats in de dennenbossen, met name bossen met een overvloed aan lange blad pijnbomen, vanwege hun weerstand tegen brand. Oudere live-bomen met een schimmel bekend als rood hart-en vaatziekten zijn meestal een van de weinige bomen waarin de Kokardespecht nestelen holtes zal creëren. Dit soort schimmel beïnvloedt het kernhout van bomen die vaak niet jonger dan 70 jaar, waardoor het midden van de boom zachter en gemakkelijker te boren in.

Bekend als primaire holte nesters, deze vogels zijn een belangrijk onderdeel van het ecosysteem. Rood-cockaded spechten zal vaak zo lang als zes jaar te pikken uit een gat in een boom om in te nestelen. Hoewel ze zullen verblijven in hetzelfde gebied voor jaren, als deze holtes zijn verlaten door de vogels, zullen andere dieren nemen van permanente of tijdelijke verblijfplaats. Deze dieren staan ​​bekend als secundaire holte nesters, en kunnen ook andere vogels, kikkers, eekhoorns, of slangen, een paar te noemen.

Broedgebieden van rood-cockaded spechten zijn clusters genoemd, en er is vaak een kleine groep van deze vogels samenleven. Deze groepen worden gewoonlijk uit een parende en maximaal vier of vijf van de oudere mannelijke nakomelingen, waarbij elk dier zijn eigen holte. Deze spechten hebben wat wordt genoemd een coöperatieve fokkerij, wat betekent dat de nakomelingen die achterblijven helpen broeden eieren van het paar en het helpen verzorgen van de jongeren.

In april zal het vrouwtje van deze soort meestal lag gemiddeld vier eieren, die wit zijn. Deze eieren worden in nestelen holte van de man, en er is een korte incubatieperiode van ongeveer 11 dagen. Nadat ze uitkomen, de baby's hebben geen veren en hun ogen zijn nog gesloten, zodat ze veel hulp van anderen nodig hebben in de familie. Ongeveer zes maanden later, de meeste van hen zullen het nest te verlaten.

De Kokardespecht gebruikt om een ​​voorkomende soort in grote delen van Noord-Amerika, in de eerste plaats de Verenigde Staten zijn. Als gevolg van ontbossing en verstedelijking, maar de populatie van deze soort is nu gereduceerd tot een fractie van wat het vroeger was. In 1970 werd de Kokardespecht erkend als een bedreigde diersoort. Tegenwoordig zijn de meeste van deze vogels zijn te vinden in de staat en de nationale bossen verspreid over het zuidoosten van de Verenigde Staten. Hoewel hun aantal nog laag, ze langzaam beginnen te stijgen, als gevolg van de inspanningen proberen om de vogels te slaan.

  • Ontbossing is het in gevaar brengen van de Kokardespecht veroorzaakt.