Wat is een kasuaris?

De kasuaris is de derde grootste vogel ter wereld, en woont op het vasteland van Australië en in Nieuw-Guinea. Twee ondersoorten leven in Nieuw-Guinea, de Oranjehalskasuaris en de Dwergkasuaris. De derde soort, de dubbel-Wattled of Southern kasuaris, woont in zowel Noord-Australië en Nieuw-Guinea. Van deze soorten, de Zuidelijke en Noordelijke zijn beide als bedreigd beschouwd, en de Australische overheid heeft veel tijd en moeite besteed aan het beschermen van hun leefgebieden. Er zijn zeer weinig gevangen cassowaries in Australië, op slechts ongeveer 40 in totaal.

De kasuaris is een opvallende verschijning. Het lichaam veren zijn een diep zwart, en de nek is meestal helder blauw. De vogel heeft een bekroond benige kop heet een helm, wat handig is voor het opruimen van kreupelhout als het schrijdt door de lage takken. Hun uiterlijk is vergelijkbaar met de dino waaruit zij zijn afgedaald. In het bijzonder, hun scherpe, drie toed klauwen lijken Oviraptors en velociraptors.

Kasuarissen zijn vrij hoog, de grootste staande 6 voet (1,82 m), en kan een gewicht tot 130 pond (ca. 59 kg). De vogels zijn ook snelle lopers en zijn geklokt op meer dan 30 mph (48,27 KPM) in korte afstanden. Ze kunnen ook springen 5 voet (1.52m) in de lucht. De dwerg variëteit is ongeveer de helft van de grootte van de Zuidelijke en Noordelijke soorten, en is minder agressief.

Deze vogels zijn solitaire, dat is net zo goed voor de mens. Er is een aantal recente beelden op een kasuaris aanval van een aantal mensen die resulteerde in de dood van een dierenverzorger. In het algemeen zal een casuaris gewoonlijk aanvallen als uitgelokt, maar omdat ze zo onvoorspelbaar en potentieel dodelijk zijn er nu natuurgebieden dat menselijke invoer verbieden. Het merendeel van de opgenomen aanslagen echter uitgelokt aanvallen op honden.

Met verdere leefgebied ingreep, blijkt dat de kasuaris ook zijn angst voor de mens te verliezen. Er is een toename van het aantal kasuaris / menselijke interacties geweest. Steeds meer casuarissen lijken te dwalen in bewoonde gebieden, waardoor potentiële problemen.

Toen verliet helemaal alleen in het wild, kan de kasuaris leven omhoog van 50 jaar. De unmolested gebieden van Noord-Australië en Nieuw-Guinea bieden een uitstekende voeding bereik voor de omnivore vogels. Zij zullen eten vruchten, insecten, hagedissen, slangen en kleine knaagdieren, en worden beschouwd als uitstekende jagers.

In tegenstelling tot de emu, die zeer volgzaam kan zijn, niemand is te popelen om te kweken of fokken cassowaries, hoewel hun potentieel gevaar een toeristische industrie heeft gelanceerd om de vogels te bekijken van beveiligde instellingen. Het temperament van de kasuaris heeft ondernemers ontmoedigd om een ​​poging om hun zeer groot, groen-blauwe eieren, die 3-5 inch (7-12 cm) in de lengte zijn de markt te brengen.

Zoals met vele vogels, doet de kasuaris vrouwelijke niet verhogen haar jong. In plaats daarvan, de mannelijke vogel broedt de eieren gedurende ongeveer twee maanden en verzorgt de baby ongeveer negen maanden daarna. De kasuaris beschouwd als volledig geteeld op ongeveer drie jaar oud, en paring begint bij het bereiken van volwassenheid. De kasuaris is ook monogaam, dus een paar kan genieten van een 40-jarige "huwelijk", wanneer mensen niet storen.

  • De kasuaris is de derde grootste vogel ter wereld, en woont op het vasteland van Australië.