Wat is een Elf Owl?

De elf uil, of Micrathene whitneyi, is 's werelds kleinste soort van uil. Ze nemen hun Latijnse naam van Josiah Dwight Whitney, een 19e eeuwse geoloog in de Verenigde Staten. Andere namen voor de elf uil onder de dwerg uil, Whitney's uil, elf uil Whitney's en de Texas elf uil. In Mexico werd het enano genoemd.

Een typische volwassen elf uil is meet ongeveer 5 inch (13 cm) lang. Gewicht ongeveer 1 tot 1,5 ounces (30 tot 40 gram), is ongeveer de grootte van een mus. Een spanwijdte van ongeveer 9 inch (23 cm) is een typisch voorbeeld.

Elf uilen zijn grijsachtig bruin, gevlekt met bruine en witte vlekken. In tegenstelling tot veel andere species van uil, doet ronde kop van de elf uil niet oorpluimen. Het betekent echter wel opvallende witte wenkbrauwen over gele ogen en een kleine grijze snavel.

Inheems in de woestijnen van het zuidwesten VS en Mexico, elf uilen maken vaak hun huizen dichtbij stroom bedden of andere waterbronnen. Ze nestelen in de steek gelaten spechtengaten gevonden in platanen en eiken, maar ze zijn het best bekend voor nestelen in grote saguarocactussen. Uilen afkomstig uit de noordelijke gebieden migreren naar Mexico voor de winter.

Mannetjes selecteren broedplaatsen en dan proberen om een ​​vrouwtje te lokken. Af en toe is er concurrentie voor de nesten, zowel met andere uilen en met de spechten die de nesten gemaakt. In april of mei, de vrouwelijke elf uil legt 1-5 eieren, die in ongeveer drie weken. Binnen een maand, deze jongen zijn in staat om te vliegen en jagen voor voedsel zelf.

Ontbreekt de kracht van grotere uilen, elf uilen jagen typisch geleedpotigen, zoals spinnen en insecten. Sprinkhanen, motten, schorpioenen, sprinkhanen, duizendpoten en kevers komen vaak prooi. Elf uilen slechts zelden aanvallen grotere dieren zoals muizen, vogels of hagedissen.

Net als alle uilen, elf uilen zijn nachtdieren en jagen 's nachts. Keen nachtzicht en scherpe hoorzitting helpen om elf uilen effectieve jagers te maken. Ze zijn in staat om geruisloos te vliegen en bezitten uitstekende wendbaarheid in de lucht. Hoewel ze in staat zijn om te foerageren op de grond of in een boom, ze liever rukken tot prooi terwijl in vlucht.

Wanneer zij worden geconfronteerd met grotere roofdieren, de elf uil meestal zal proberen te vluchten. Nesten in hoge bomen en cactussen, ze zijn in staat om de meeste grondgebonden roofdieren zoals slangen, coyotes en bobcats voorkomen. Wanneer een elf uil wordt gevangen, zal het vaak "spelen dood" totdat de aanvaller interesse verliest.

  • Duizendpoten komen vaak prooi van de elf uil.
  • Nesten in bomen houdt elf uilen veilig voor coyotes en andere roofdieren.