Wat is een Capybara?

Een capibara is een grote semi-aquatische knaagdieren gevonden in de familie Hydrochoeridae. De knaagdieren zijn inheems in tropisch Zuid-Amerika, hoewel ze zijn geëxporteerd over de hele wereld voor weergave in dierentuinen en als huisdieren en wilde kuddes kan gevonden worden in sommige delen van Florida. In Zuid-Amerika, worden de dieren soms beschouwd als ongedierte, vanwege hun neiging tot groentegewassen vernietigen, en sommige mensen ze ook jagen voor voedsel. Naar verluidt, het vlees doet denken aan varkensvlees, met een bleke witte verschijning als ze worden gekookt.

Toen vroeg Portugese ontdekkingsreizigers eerst de capibara ontmoet, ze heeft de naam van het dier, capibara van de inheemse Tupi indianen. Capibara betekent "gras eter ', een verwijzing naar vegetarisch dieet van het dier, die ongetwijfeld een onderwerp dat van belang was toen capibaras decimeerden groentegewassen . Als de dieren officieel werden geclassificeerd als Hydrochoerus Hydrochoerus, wetenschappers ervoor gekozen om het dier te vernoemen naar de aquatische habitat van keuze, in plaats van haar eetgewoonten.

Om een ​​toevallige waarnemer, een capibara lijkt veel op een oversized cavia. De dieren zijn roodachtig bruin met stompen voor oren en staarten, en korte, stompe snuit. Ze besteden ook het grootste deel van hun leven in of rond het water, en zijn heel atletische zwemmers en duikers. Een volwassen capybara kan onder water blijven zo lang als vijf minuten, en de dieren zijn bekend om onderwater te slapen, het houden van hun neusgaten boven het oppervlak, zoals krokodillen.

Een volgroeide capibara kan een lengte van vier meter (iets meer dan een meter) te bereiken. Dit plaatst de capibara's in de onbetwiste positie van grootste levende knaagdieren. De gespierde, stevige dieren vaak in groepen te leven, hoewel eenzame individuen of paren soms worden waargenomen in het wild. Gezien hun affiniteit voor water, sommige mensen noemen capibara "water varkens." Hun vaardigheden in het water ook capibara's moeilijk om te jagen en te vangen, omdat ze gemakkelijk ontsnappen aan waterwegen als ze worden bedreigd.

De draagtijd voor capibara is ongeveer 130 dagen, en moeders meestal zorg voor hun jonge gedurende enkele maanden, soms met de hulp van andere vrouwelijke capybaras. De zes tot acht baby's geboren met een capibara beginnen een romige witte en donkerder van kleur als ze volwassen worden. Gezien het feit dat de dieren zijn zeer populair voer voor een reeks van jungle dieren, ze hebben niet een lange levensduur in het wild. Captive capybaras, aan de andere kant, zijn bekend om goed te leven dan een decennium.

  • Capibara's bewonen tropische regio's van Zuid-Amerika.