Wat is een Bulbul?

De Bulbul is een familie van vogels die bijna 140 soorten in 27 geslachten omvat. Deze zangvogels zijn meestal saai in kleur met veren in verschillende tinten van bruin en grijs. Een bulbul kan zeer gemakkelijk worden geïdentificeerd door de overweldigende kam boven op de kop en de scherpe langwerpige bek die kenmerkend is voor de meeste, maar niet alle, soorten van deze vogel.

De meeste Bulbul soorten hebben vleugels met afgeronde toppen, een gemiddelde lengte staart, en een slank lichaam met een neutraal gekleurde veren. Sommige bulbuls hebben verschillende kleuring rond de ogen en onder de staart die hen onderscheiden.

De Maskerbuulbuul, Pycnonotus nigricans, heeft een briljante oranje-rode ring rond haar ogen en heldere gele kleurstof onder de staart. De Roodbuikbuulbuul, Pycnonotus cafer, heeft een opvallende witte band rond de staart dat opvalt tegen zijn donkere, bijna zwarte veren. Een klein stukje van briljante rode veren kunnen worden gezien onder de staart.

Bulbuls kan tussen 5,5-11 inch (14-28 cm) lang. Ze massaal samen en zijn meestal monogaam. Sommige bulbuls zal toetreden tot zwermen een verscheidenheid van verschillende soorten.

Nesten zijn open en gebouwd in de takken van de bomen. Het vrouwtje van de soort zal uitbroeden van de eieren voor maximaal twee weken. Dit soort vogel ligt gewoonlijk tussen twee en vijf eieren tegelijk. Fledglings komen uit het nest ongeveer twee weken na het uitbroeden.

De meeste Bulbul soorten zijn inheems in Afrika en Azië. Ze kunnen ook worden gevonden in het hele Midden-Oosten en zo nu en dan in Japan. Afhankelijk van de specifieke aard van de vogel, kunnen deze soorten leven in een breed scala van habitats zoals regenwouden, open landschap, en dichte struikgewas. Deze vogels zijn ingevoerd om andere locales als goed, zoals Hawaï, Fiji, en Florida. Wanneer kennis met nieuwe klimaten, zal bulbuls vaak verdringen lokale vogels.

In veel boomgaarden, zijn de zanglijster soorten beschouwd als een ernstige plaag. Deze vogels zullen voeden en ondergang van de vruchten van verschillende bomen. Bulbuls voeden op een grote verscheidenheid van punten met inbegrip van insecten, zaden, nectar, en enkele kleine dieren. De harde roep van deze vogels wordt vaak beschreven als het raspen of onaangenaam.

Van de vele Bulbul soorten, hebben geen uitgestorven gegaan sinds de jaren 1600. Deze aanpasbare vogels zich gewend aan menselijke aanwezigheid in de wereld. Ongeveer 12 soorten bulbuls worden beschouwd als bedreigd, echter, als gevolg van het verlies van hun bos habitats.