Wat is de Cinnamon Teal?

Kaneel wintertaling is de algemene naam van Anas cyanoptera, een soort eend bekend bij amateur ornithologen en jagers gelijk. Inheems in Noord-en Zuid-Amerika, is de eend genoemd naar de karakteristieke fok-seizoen verenkleed van het mannetje, die helder rood lichaam veren en iriserende blauwe en groene vleugel veren voorzien. Deze eenden behoren tot een categorie die bekend staat als ploeteren eenden, die bob langs het oppervlak van het water te voeden met ondiepe vegetatie.

De soort wordt opgesplitst in verschillende ondersoorten: de noordelijke kaneel wintertaling; de tropische kaneel wintertaling; Borrero's kaneel wintertaling, waarvan wordt gedacht uitgestorven te zijn; de Andes-kaneel wintertaling; en de Argentijnse kaneel wintertaling. In tegenstelling tot andere soorten eenden, cyanoptera leden van Anas houden aparte broedpopulaties. De noordelijke soort alleen paren met andere leden in Noord-Amerika, bijvoorbeeld, terwijl de tropische soort alleen paren met andere eenden in Zuid-Amerika. Fokkerij vindt plaats tijdens de zomermaanden.

Zoals bij de meeste eenden, de veren van de vrouwelijke minder opvallend is dan dat van de man. Vrouwtjes zijn bruin van kleur gevlekt met een lichtere blauwe vlek op hun vleugels. Vrouwelijke leden van de soort sterk lijken Blauwvleugeltaling eenden, maar de verzadiging van de kleuren is rijker in de kaneel wintertaling. Mannetjes in de niet-broedseizoen en onvolwassen eenden lijken op de vrouwtjes.

Het meten van tussen 14,2 en 16,9 inch (36,06 en 42,92 centimeter) en een gewicht van slechts 9,9-17,6 ounces (280,66-498,95 gram) voor beide geslachten, worden de leden van Anas cyanoptera beschouwd kleine eendjes. Ondanks hun kleine gestalte, vrouwtjes kunnen leggen tussen de zes en 12 eieren per seizoen. Na de paring, de vrouwtjes bouwen nesten in hoog gras of riet en langs de nesten met dons en veren weggegooid. De eieren zijn gebroken wit van kleur met roze tinten en broeden in ongeveer drie weken.

Kaneel wintertaling eenden zijn niet monogaam, hoewel ze de relatie met hun partner te behouden voor zo lang als het duurt om de eieren succesvol uitbroeden aan het uitkomen. Kuikens leren vliegen tussen een tot twee maanden oud. Eendjes het nest verlaten kort daarna, als gevolg van de snelle trekkende gewoonten van de vogel.

Anas cyanoptera van alle soorten migreren bij het ‚Äč‚Äčnaderen van de winter. De noordelijke soort koppels naar Mexico en Midden-Amerika, zoals sommige van de tropische vogels doen. Argentijnse, Andes en anderen van de tropische soort winter dichter bij hun broedgebieden in Zuid-Amerika.