Het organiseren van een Walk-In

Ik kon niet tegen mijn kast nog langer. Ik voelde me alsof ik was wandelen in een kerker en dat ik nooit zou ontsnappen. Het was een nachtmerrie, en ik voelde dat ik niet wakker zou worden. Onnodig te zeggen dat ik haatte mijn walk-in closet. Ik wist dat ik iets moest doen, en dat er iets was om mijn kast te organiseren. Het niet hebben van veel geld om het plezier organiseren dingen die ik al heb gezien dan heb ik besloten om creatief te krijgen. Ik wist dat er een voordeel aan het hebben en georganiseerde walk-in closet, zoals de efficiƫntie en functioneel ruimte.

Ik begon mijn beoordeling van wat ik had in mijn kast en wat zou het beter te maken. Ik wist dat ik planken nodig. Ik had wat, maar het was niet genoeg. Met pen en papier schreef ik op wat een aantal van de dingen die ik nodig had om te kunnen om mijn doel van het hebben van een functionele walk-in closet volbrengen. Er was meer schapruimte nodig. Mijn hangers kwam niet overeen, terwijl dit niet toe te voegen aan het zijn functioneel wist ik dat het hebben bijpassende hangers zou helpen om mijn kast lijken minder rommelig. Ook nodig had was een soort van container naar de verschillende accessoires te houden. Ik teken dan een kleine kaart van de kast en schrijf waar de schappen zal zijn, en waar ik zal het plaatsen van de verschillende artikelen in de kast. Nadat we in het huis vond ik dat ik had een heleboel verschillende manden die ik kon gebruiken voor mijn accessoires, ik merkte ook dat ik een boekenkast die kunnen worden gebruikt voor de schappen in de kast.

Na het aanpakken van de bovenstaande vragen is het tijd om te beginnen. Ik vond dat de vernietiging van een volledige dag te volbrengen het organiseren van de kast hield me gefrustreerd. Dit moet worden gedaan voordat u de dag te organiseren. Willen om alles klaar te hebben, zodat het niet vertragen me neer op de dag dat ik vernietiging naar de kast ik de aankoop van de benodigde items voor de hand te organiseren.

Nu is het tijd om schoon te maken en te organiseren. Ik heb eerder gepland een volle dag voor deze activiteit. Eerste verwijderde ik alles uit de kast. Het is altijd makkelijker om te beginnen met een schone kast. Nadat alles is verwijderd uit de kast ik de tijd nemen om de kast schoon te maken, dit omvat het wassen van de rekken en stofzuigen van de vloer. Ik verplaats de boekenplank in de kast, samen met de manden. De kast is klaar.

Al bladerend door mijn kledingstukken en andere accessoires ik beginnen om drie verschillende stapels te maken:

  • artikelen blijven
  • artikels te doneren
  • artikels te gooien.
  • Ik heb een regel, als ik het artikel niet hebben gedragen in het afgelopen jaar heb ik nodig om zich te ontdoen van het.

    Beginnend met mijn accessoires ik beginnen met het plaatsen van mijn hoeden en portemonnees op de planken, gevolgd door het plaatsen van riemen en andere kleine accessoires zoals sjaals, horloges en sieraden in de manden en deze te plaatsen op de planken. De schoenen zijn ook geplaatst op de planken, gegroepeerd per soort schoenen. De kleding schoenen worden elke dag schoenen bij elkaar geplaatst, toen en laatste zijn de gymschoenen.

    De kleding artikelen komen volgend. Ik neem en hang al mijn overhemden en blouses te groeperen ze samen op kleur. Ik herhaal dit met de jurken, rokken, kostuums, enz.

    Ik hou van mijn afgewerkt georganiseerd walk-in closet. Niet meer frustratie met het proberen om de juiste kledingstuk haar recht waar het hoort te zijn.