Wat zijn walrussen?

Walrussen zijn grote slagtanden pinnipeds (gerelateerd aan afdichtingen) die leven in het verre noorden, over de grenzen van de Noordelijke IJszee. De enige nog levende leden van de familie Odobenidae en de soort Odobenus, de wetenschappelijke soortnaam voor walrussen is O. rosmarus. Er zijn drie geografisch geïsoleerde ondersoorten, de Atlantische Walrus (O. rosmarusrosmarus), woonachtig in de Atlantische Oceaan, de Stille Walrus (O. rosmarus divergens), woon in de Stille Oceaan, en de Laptev Walrus (O. rosmarus Laptevi), wonen in de Laptev Zee net ten noorden van Siberië. Deze ondersoort zijn gedacht te hebben verdeeld tussen de 500.000 en 785.000 jaar geleden.

De walrus is een gedenkwaardige dier, met enorme witte slagtanden, immense massa, en snorharen (vibrissa) om het te helpen tegen stoten haar hoofd tegen de bodem van de zee als het veevoeder voor voedsel. Mannelijke walrussen kan een gewicht tot £ 4400 (1996 kg), maar meestal gemiddeld rond de £ 2000 (889 kg), en meet 11-11½ ft (3,3-3,45 m) in de lengte op het gemiddelde. De slagtanden kan alleen 3.2 ft (1 m) in lengte te meten. De vrouwtjes zijn ongeveer twee derde van de grootte van mannetjes en de Stille ondersoort ongeveer 10% groter dan de Atlantische ondersoort.

Er zijn ongeveer 200.000 Pacific walrussen, 20.000 Atlantische walrussen, en 10.000 Laptev walrussen. Ze verzamelen in enorme kolonies, soms nummering tienduizenden individuen. Walrussen zijn opportunistische eters, foerageren op de zeebodem voor de buis wormen, zachte koralen, garnalen, krabben, manteldieren, en zeekomkommers. Hun favoriete voedsel zijn benthische tweekleppige weekdieren, die ze halen uit hun schelpen met behulp van enorme zuigkracht, het onderscheidende kenmerk van hun biologische familie.

De slagtanden van walrussen worden gebruikt voor verschillende doeleinden: vechten, dominantie displays, prikken gaten in het ijs, en zelf vervoeren uit het water en op het ijs. Vroeger werd gedacht dat de slagtanden werden gebruikt om wakkeren de oceaanbodem en voedsel vinden, maar dichter studies hebben aangetoond dat het voorste einde van de snuit daadwerkelijk wordt gebruikt voor dit doel. Walrustand hebben in het verleden had grote waarde in de handel in ivoor, wordt gevraagd de stroperij en de exploitatie van deze soort. In de afgelopen tijd, echter, dit jacht is strak gereguleerd, en twee ondersoorten van de walrussen zijn beoordeeld als "minst-zorg" door de International Union for Conservation of Nature and Natural Resources, met het vermeld als "ontoereikend gegeven" derde ondersoorten.

Walrussen hebben slechts twee natuurlijke roofdieren - ijsberen en de orka. Ze zijn echter niet een prominent onderdeel van een van beide het dieet, en het doden van een agressieve walrus kan een enorm gedoe voor een van beide soorten zijn.

  • Walrussen zijn groot pinnipeds dat zijn zeer gewenst door stropers voor hun ivoren slagtanden.
  • De orka is een natuurlijke vijand van de walrussen.
  • Sommige walrussen voeden met krab, gevonden op de zeebodem.
  • IJsberen zijn een van de slechts twee natuurlijke vijanden van walrussen.