Wat zijn de verschillende soorten van Halal Drinks?

Halal dranken zijn dranken die zich houden aan bepaalde spijswetten in de religie van de islam. De meeste dranken zijn halal voorwaarde dat zij niet bepaalde additieven zoals alcohol of varkensvlees producten bevatten. Hygiëne in de voorbereiding van de drankjes is ook belangrijk. Soorten halal drankjes zijn inclusief water, melk, en de vruchten- en groentesappen. Frisdranken dan niet halal afhankelijk van specifieke verwerkingsparameters.

Personen in het islamitische geloof te volgen meestal een aantal spirituele wetten en gebruiken die bekend staat als de sharia. Als zodanig allerlei gedrag en objecten worden als hetzij halal of haram. De voormalige woord referenties iets dat toegestaan ​​is, terwijl haram verwijst naar die dingen die in strijd zijn sharia zijn. Uitspraken over deze onderscheiding vaak afhankelijk van het oordeel van een mujthahid, en de uitspraken over het algemeen voort uit de heilige teksten zoals de Koran.

Eten en drinken zijn één gemeenschappelijk punt van zorg voor individuen beoefenen sharia. Men moet vertrouwd zijn met wat is niet toegestaan ​​om de dingen die toelaatbaar zijn beter te begrijpen zijn. Zo wordt alcoholgebruik strikt verboden, en elk product dat zelfs lichte sporen van varkensvlees of vogels met klauwen zijn ook haram. Bepaalde delen van dieren zijn ook beperkt, met inbegrip van bloed en beenmerg. Daarnaast dient het gebruikt bij het opstellen producten apparatuur en de wijze van opslag voor deze producten halal en niet verontreinigd zijn met haram stoffen zijn.

Als zodanig bewerkt dranken zoals frisdrank wel of niet worden beschouwd halal drankjes. Als methoden van bereiding en de opslag sanitaire worden beschouwd, dan is de dranken zou worden halal beschouwd. Netheid omvat niet alleen overwegingen over de apparatuur en opslag, maar ook over de sanering van de totale milieu en de netheid van de werknemers. Bijvoorbeeld, werkomstandigheden die vuil of ongedierte bevatten producten van deze omgeving haram maken, zoals zou ongezond of onhygiënische medewerkers. Specifieke ingrediënten gebruikt in verwerkt drankjes moet halal zijn ook.

Water is misschien wel de meest wijdverspreide en fundamentele drank voor de mensheid, en de meeste vormen van deze vitale stof zijn halal drankjes. De uitzonderingen zijn als het water vervuild is op een bepaalde manier of als het wordt gemengd met stoffen als haram. Verder is dit natuurlijke stof is toegestaan.

Dezelfde overwegingen gelden voor dranken die voortkomen uit plantaardige producten. In het algemeen, elke vorm van plant of product is halal, behalve de eerder genoemde varkensvlees producten en producten van vogels met klauwen. Als zodanig, fruit of plantaardige dranken - waaronder sappen - meestal aanvaardbaar als halal drankjes zou zijn.

Zuivelproducten zoals melk vormen een andere belangrijke categorie van dranken, en in de meeste gevallen deze vloeistoffen worden beschouwd als halal drankjes. Wanneer de melk afkomstig van een dier dat halal wordt beschouwd zoals een koe, dan is het meestal toegestaan ​​om te drinken. Uitzonderingen kunnen optreden als de melk van dieren produceren routinematig heeft gezoogd melk van een haram dier als een varken. Mengen van de drank met verboden stoffen zoals alcohol zou ook zijn halal-status schaden.

  • Halal drankjes moet obide door de regels van de Koran.
  • In algemene zin, "halal" betekent "legale" in het Arabisch, en verwijst naar dat wat volgens de regels van de islam is toegestaan.