Wat is een Zwarte Ibis?

Een zwarte ibis is een donker gekleurde vogel die een lange, gebogen snavel heeft en leeft voornamelijk in de kustgebieden en wetlands. Het staat bekend als Plegadis falcinellus binnen de wetenschappelijke gemeenschap. Dit type vogel vaak genoemd een shorebird in Noord-Amerika, en soms een vogel waden genoemd.

Een volwassen Zwarte Ibis gewoonlijk ongeveer 20 tot 25 inch (51-64 cm) hoog, en de spanwijdte ongeveer 3 voet (92 cm) breed. Het heeft een ovaal lichaam en een lange hals, lange benen en een lange, gebogen bek. De zwarte ibis heeft een donkere, baksteen rood hoofd, nek en borst, en zijn rug, vleugels en staart zijn een glimmend, glanzend groen. Zijn snavel en poten zijn donker bruin of grijs. Jonge vogels die niet volledig gerijpt vergelijkbare kleurstoffen, maar het is gedempt.

De zwarte ibis leeft in kustgebieden en wetlands. Zijn aangewezen habitat is voorzien van moerassen, moerassen en ondergelopen velden in de buurt van beboste gebieden. Het kan worden gevonden over de hele wereld in de warmere gebieden van Europa, Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en Australië. In Noord-Amerika tijdens de warmere maanden, kan worden gevonden langs de oostkust en langs delen van de Golf kust, een gebied variërend van Maine tot Texas. Tijdens de winter, kan de vogel migreert en zuiden van Zuid-Carolina te vinden.

De zwarte ibis heeft een zeer gevarieerde voeding. Het eet een verscheidenheid van voedsel, zoals zaden, insecten, kreeften, kleine vissen, kikkers, kleine slangen en verschillende soorten wormen. Langzaam lopen door een gebied, de zwarte ibis jacht naar voedsel met behulp van zijn lange snavel om rond te porren in de modder en onderwater plantengroei, gevoel voor voedsel. Het meestal zal jagen en voeden in kleine groepen met andere waadvogels.

Paren van glossy ibissen bij elkaar blijven en stuurman tijdens het broedseizoen. Door samen te werken, de mannelijke en vrouwelijke build een strak geweven, ronde nest. Het nest wordt meestal gebouwd in een lage boom, een struik of af en toe op de grond in dichte borstel. Vaak zal de Zwarte Ibis nesten in een gemeenschappelijke ruimte met andere watervogels zoals reigers, evenals andere ibissen. Nadat het nest wordt gebouwd, de vrouwelijke ibis legt 3-4 blauwgroene eieren.

Zowel mannelijke als vrouwelijke ibissen uitbroeden van de eieren voor ongeveer drie weken. Nadat de eieren uitkomen, de kuikentjes zijn hulpeloos voor een tijdje. Ze worden voor verzorgd door beide ouders, die ze voeren door herkauwen voedsel voor hen in hun snavel. Na ongeveer een maand, de kuikens kunnen starten verlaten het nest. Tegen de tijd dat ze zijn ongeveer 2 maanden oud, de jonge ibissen zijn om te gaan met hun ouders om te jagen voor voedsel en onafhankelijk staat.

  • De zwarte ibis is vaak te vinden in waterrijke gebieden.