Wat is een Regenwulp?

De Regenwulp, of Numenius phaeopus, is een grote waadvogel die behoort tot de wulp soorten vogels. Volgroeide regenwulpen zijn 15-18 inch (37-45 cm) in de lengte, wegen ongeveer 10,9-17,4 ounces (310-493 g) en hebben een spanwijdte van 30-36 inch (76-90 cm). Qua uiterlijk, de regenwulp is grijs-bruin tot bruin, met lange benen en prominente donkere strepen op zijn kop. Het meest opvallend fysiek hoofdkenmerk is de lange snavel, die ongeveer 2,0-3,5 cm (5-9 cm) lang en beneden buigt. Hoewel volwassen vrouwtjes hebben de langste rekeningen, zowel mannen als vrouwen gebruiken ze om diep porren in de grond bij het zoeken naar voedsel.

Geografisch, de regenwulp is een van de meest verspreide kustvogels in de wereld. Er zijn vier verschillende ondersoorten van regenwulpen, en ieder leeft zijn eigen afzonderlijke geografische regio. Eén rassen in Noord-Amerika, met de drie overgebleven ondersoorten fokken hetzij in het zuiden van Rusland, in het oosten van Siberië of in een boog van noordwest Siberië naar IJsland. De Regenwulp soorten zullen nestelen in deze arctische en subarctische gebieden en vervolgens, in de winter, migreren naar de kusten van Afrika, naar het zuiden van Azië als ver zuiden als Australië en aan de kusten van Zuid-Amerika en het zuiden van Noord-Amerika.

Als het migreert, de Regenwulp beweegt vooral langs routes die gaan over kusten en oceanen. Whimbrels migreren 's nachts in grote troepen, met de timing van de migratie op basis van geslacht en leeftijd. Vrouwtjes migreren eerst, dan de mannetjes en tenslotte de jeugdigen. Tijdens deze migratie, kunnen sommige leden van de regenwulp soorten vliegen zo ver als 2500 mijl (4000 km) nonstop.

Het leefgebied dat regenwulpen voorkeur hangt af van de vraag of ze nestelen, migreren of overwintering. Als ze nest, regenwulpen als zowel natte als droge gebieden zoals moerassen, heide of toendra. Terwijl het migreren, zij de voorkeur natte gebieden, zoals het wad of moerassen. Voor overwintering, zal regenwulpen zoals wad, maar ook verblijven in ondiepe moerassen en korte graslanden.

Hun dieet hangt ook af wanneer zij in de migratiecyclus. Bij het nesten, ze eten de insecten en bessen die ze vinden in de subarctische en arctische gebieden. Als ze stoppen langs kusten tijdens de migratie, gebruiken ze hun lange rekeningen te peilen in het zand of modder voor wormen, krabben of schaaldieren.

Broedseizoen duurt van eind voorjaar tot midden in de zomer. Nesten worden geschraapt uit de begane grond of mos en zijn bekleed met bladeren. Het vrouwtje legt 3-5 eieren die uitkomen in 24-28 dagen. Beide ouders broeden de eieren en de zorg voor de kuikens.

  • Whimbrels gebruiken hun lange rekeningen te peilen in zand of modder voor krabben.