Wat is een grote neushoornvogel?

De grote neushoornvogel is de grootste in de neushoornvogel familie van vogels. Deze vogels kunnen groeien tussen de 2 en 3 meter hoog te zijn (61 cm en 1 m) en kan wegen zoveel £ 7 (3 kg). Het meest onderscheidende kenmerk van de grote neushoornvogel kan de geel gekleurde casque die zit op het hoofd, als een geluidsversterker, evenals een teken van seksuele rijpheid zijn. Grote neushoornvogels zijn meestal zwart van kleur met een paar witte stroken en een helder gele gebogen snavel. Vrouwen hebben doorgaans wit oog irissen, terwijl de mannetjes hebben de neiging om rode irissen hebben.

In het wild wordt de grote neushoornvogel meestal te vinden die in de regenwouden van China, India en delen van Zuidoost-Azië. Zij geven de voorkeur om te leven in het bladerdak van de bomen, hun dagen doorbrengen op zoek naar voedsel. Deze vogels zijn omnivoor en eet fruit en kleine zoogdieren, slangen en hagedissen. Vruchten hebben de neiging om samen het grootste deel van het dieet van een grote neushoornvogel's, en dit is de reden waarom deze vogels worden verondersteld om een ​​belangrijke rol te spelen in het voortbestaan ​​van het regenwoud. Na het eten van fruit, deze vogels betalen de niet opgegeten zaden over de bosbodem, wat kan resulteren in nieuwe vegetatieve groei van essentieel belang voor het voortbestaan ​​van het regenwoud en de dieren in het.

De grote neushoornvogel houdt meestal een partner voor het leven. Tijdens het broedseizoen, de mannetjes over het algemeen elkaar bevechten en uit te voeren vliegen trucs in de lucht om de aandacht van het vrouwtje te trekken. De eieren worden meestal gelegd in een uitgeholde boom in het begin van elk jaar, en zowel de mannelijke en vrouwelijke werk om een ​​behuizing uit voedsel en uitwerpselen dat helpt blokkeren de broedgebied uit het zicht van roofdieren te bouwen. De meeste vrouwtjes leggen niet meer dan twee eieren, die blijft in het broedgebied voor ongeveer vier maanden voordat ze klaar zijn om te vertrekken. De vrouwelijke grote neushoornvogel blijft bij haar kuikens totdat ze het nest verlaten en laat de man naar haar eten elke dag dat wordt gevoed aan haar door een kleine opening in de nesten behuizing te brengen.

De meeste grote neushoornvogels zijn in staat om van het leven tot 35 jaar, maar meestal niet overleven voor zo lang in het wild. De vernietiging van het regenwoud kan het nemen van een grote tol op hun nummers, en ze zijn ook vaak opgejaagd en gevangen om hun veren en voor handelsdoeleinden. Er zijn veel programma's in plaats van de soorten, met inbegrip van de betaling aan de lokale bevolking in Thailand voor het helpen om hun nesten te beschermen tegen schade te beschermen. Veel dierentuinen over de hele wereld proberen ook de nummers van de soorten te verhogen door middel van fokprogramma.