Wat is een Bull Shark?

De stier haai is een gemeenschappelijk vleesetende zeemonster dat is gevonden over de hele wereld in ondiepe wateren langs kusten. De haai kreeg zijn naam aan zijn gedrongen uiterlijk en agressief gedrag. In het wild zee wezen leeft ongeveer 16 jaar groeit ongeveer 7-11,5 voet (ongeveer 2 tot 3 meter) lang, en kan overal wegen 200-500 lbs (ongeveer 90 tot 230 kg).

Bekend onder de wetenschappelijke naam Carcharhinus leucas, de stier haai voorkeur aan wonen in het water op minder dan 100 meter diep (ongeveer 30 m), maar kan in de wateren tot 450 meter diep (ongeveer 150 m) leven. De zeedieren frequente lagunes, baaien, havens en riviermondingen. Tijdens de zomer, de haai migreert langs de kustgebieden, maar toen de kustwateren af ​​te koelen tijdens de winter, de dieren hun weg terug naar warmer, tropisch water. Vaak gevonden langs de Atlantische kust, de Golf van Mexico, en Pacific Coast, de stier haai is de enige soort van haai die zoetwater frequent. De zeedieren zijn zelfs gevonden in de rivier de Mississippi.

Kenmerkende eigenschappen van de stier haai onder haar korte, ronde neus en kleine ogen. De haaien worden genoteerd voor het bezit van een grote, driehoekige rugvin. Volwassen haaien zijn grijs op hun rug en hebben witte onderbuik. Jonge haaien hebben zwarte vinnen, die lichter zijn als ze ouder draaien.

Op de leeftijd van 10, de stier haaien zijn geslachtsrijp en ga verder om te paren tijdens de zomermaanden. Mannetjes gebruiken claspers, uitbreidingen van hun buikvinnen, om hun sperma vrij in vrouwtjes. De vrouwtjes gestate hun jongen tot een jaar, levert wel 13 pups. Bij de geboorte zijn de jongen 30 inch (ongeveer 74 cm) lang en zijn zelfvoorzienend, als ze kunnen zwemmen op hun eigen en worden geboren met een mond vol tanden.

De voeding van de haai bestaat uit een verscheidenheid van de oceaan wezens, zoals knokige vissen, weekdieren, zeevogels, dolfijnen en zeeschildpadden. In de buurt van de top van de voedselketen, de stier haai heeft weinig natuurlijke roofdieren, hoewel stierenhaai pups kan worden gejaagd door tijgerhaaien, evenals zandbank haaien. Kannibalistische door de natuur, kan bull sharks vaak prooi op elkaar.

Samen met tijgerhaaien en grote witte haaien, wordt de stier haai opgenomen in drie haaien soorten die het meest kans om mensen aan te vallen. Sinds bull sharks voorkeur ondiepe kustwateren langs dichtbevolkte gebieden, kunnen ze vaak tegenkomen zwemmers. Terwijl de haaien niet per se op zoek gaan naar de mens, kunnen ze toeslaan op de mens als gevolg van nieuwsgierigheid.

  • Dolfijnen soms ten prooi vallen aan bull haaien.
  • Stier haaien eten vaak zeeschildpadden.
  • Stier haaien eten soms zeevogels.
  • Een stier haai is een van de drie soorten die mensen zullen aanvallen.