Wat is de Vogel van de Staat van Alaska?

De wilg sneeuwhoen, een arctisch korhoenders, is de vogel van Alaska. Het leeft in arctische gebieden en is een van de drie soorten van sneeuwhoen. Hoewel de mannetjes en de vrouwtjes hebben verschillende onderscheidende markeringen en kleuren, beide geslachten iets veranderen hun uiterlijk met het seizoen om zich te camoufleren in hun omgeving. Hun eetgewoonten te veranderen ook afhankelijk van het seizoen. Zowel de mannelijke als vrouwelijke spelen een belangrijke rol in de zorg voor de eieren.

In 1955, de wilg sneeuwhoen, ook wel bekend als de Lagopus lagopus, werd uitgeroepen tot de toestand vogel van Alaska. Ze leven in de arctische gebieden van Alaska en Canada, met name in de valleien en zwaar begroeide gebieden, maar ze migreren naar het zuiden voor de winter. Hoewel er twee andere ondersoorten van sneeuwhoen - de winter rots sneeuwhoen en de witte staart sneeuwhoen - de wilg sneeuwhoen is degene die het meest op grote schaal wordt gevonden.

De staat vogel van Alaska eigenlijk draagt ​​gelijkenis met een kip. De wilg sneeuwhoen heeft een relatief korte staart, een gedrongen lichaam, bevederde poten en tenen, en meet ongeveer 15 inch (38 cm). In de zomer, het mannetje is roodachtig bruin, maar heeft een witte buik en vleugels. Het vrouwtje heeft donkerder kleuring dan het mannetje en is gevlekt. Ze gaan door de rui in de lente en de herfst en in de winter, zijn helemaal wit met uitzondering van een paar zwarte veren op de staart.

Zoals hun uiterlijk, hun eetgewoonten te veranderen in de zomer en winter. Tijdens de zomer, ze voeden zich voornamelijk met insecten, bladeren, bessen, bloemen en knoppen. In de winter, ze eten voornamelijk de knoppen van elzen en wilgen.

Bij het maken van hun nest, de wilg sneeuwhoen zoekt naar een beschut gebied dat is omgeven door grote rotsen, logs en planten. Het nest is in een uitgeholde gebied van grond die is bekleed met veren, gras en andere vegetatie. Het vrouwtje zal leggen over zeven tot tien eieren, die ze broedt voor ongeveer drie weken. Terwijl ze zit op de eieren, de man beschermt de broedgebieden tegen roofdieren, met name vossen, uilen en haviken. Hij wordt gezien als de enige ondersoort van korhoenders in de wereld die een actieve rol in de zorg van de eieren uit handen te nemen.

Het is van mening dat de wilg sneeuwhoen de staat vogel van Alaska werd gemaakt vanwege de frequentie in de staat. Ze staan ​​ook vanwege het feit dat de meest voorkomende en grootste van de drie ondersoorten van de sneeuwhoen in het gebied. Tijdens de lente, worden ze soms gezien in koppels met een duizend of meer vogels.

  • De wilg sneeuwhoen werd uitgeroepen tot de toestand vogel van Alaska in 1955.