cry wolf uitdrukking

De Engels idioom "cry wolf" betekent om een ​​vals alarm te slaan of om hulp te vragen als er geen hulp is er. Om te zeggen dat iemand riep wolf draagt ​​ook de implicatie dat niemand zal reageren op de middelen van de persoon om hulp moet de persoon moet ooit echt hulp nodig vanwege de valse berichtgeving in het verleden.

De oorsprong van de uitdrukking cry wolf zijn in één van Aesop Mythen, getiteld The Boy Who Cried Wolf of The Shepherd Boy en de Wolf. De fabels, door Aesop verzameld in de 5e eeuw Griekenland, vertelde verhalen die morele lessen door te laten zien van de uitkomsten van slecht gedrag van hun personages. Aan het eind van zijn fabels, Aesop precies verteld wat de morele betekenis van zijn verhaal was. De moraal wordt uitgelegd uitgelegd dat leugenaars niet eens worden geloofd als ze de waarheid vertellen.

In het verhaal, is een jongen gestuurd om schapen te beschermen, maar wordt vervelen. Hij vermaakt zich door te schreeuwen om hulp, zegt een wolf is een van de schapen. De mensen van het dorp reageren elke keer dat de jongen huilt wolf, alleen om te beseffen de jongen is weer die deel uitmaken van het verslag van gevaar en lachen ze om te reageren op zijn valse kreten van gevaar.

Uiteindelijk echt een wolf doet krijgen onder de lammeren, en de jongen doet huilen wolf. Door dit punt, maar de dorpelingen negeren kreten van de jongen om hulp, geloven dat hij is weer die deel uitmaken van het verhaal uit verveling. De jongen en de schapen zijn aangevallen door de wolf en gedood, omdat niemand reageert op de jongen te helpen vanwege zijn valse berichtgeving in het verleden.

Het was pas in 1692 dat de fabel eerst werd verteld in het Engels in de vertaling Roger L'Estrange's. Aangezien de populariteit van de fabel groeide en steeds meer mensen het verhaal van de kleine jongen die wolf riep geleerd, de meeste zou zijn gekomen aan de uitdrukking te begrijpen als een waarschuwing niet om vals alarm klinken of zouden begrijpen dat om wolf huilen betekende iemand had een vals gegeven rapport. Het idioom waarschijnlijk in de 19e eeuw in de populaire taal ingevoerd.

Zowel de fabel en de uitdrukking worden nog steeds gebruikt in de hedendaagse cultuur. De fabel wordt gelezen en verteld aan kinderen om hen te leren over de gevolgen van het vertellen van onwaarheden. De uitdrukking heeft zich ook uitgeleend aan titels en referenties in de literatuur en muziek.

  • De zinsnede "cry wolf" zijn oorsprong in een verhaal over een jongen die steeds verveeld tijdens het bewaken van schapen.

De Oost-Wolf wordt algemeen beschouwd als een ondersoort van de grijze wolf. Het is inheems in een groot deel van Noord-Amerika, hoewel haar assortiment aanzienlijk in de afgelopen 100 jaar of zo is gekrompen. Dit kleine wolf wordt vaak verward met een coyote, mede vanwege zijn omvang en deels vanwege zijn kleur, maar het is een echte wolf.

Het bereik van de Oost-Wolf is beperkt tot een klein deel van Canada en de Verenigde Staten, vooral in en rond de Grote Meren, grotendeels te wijten aan de jacht en verlies van habitat. De Verdedigers van het Wild schatten dat wolven bezetten slechts een klein percentage van hun oorspronkelijke territorium in de Verenigde Staten, en minder dan de helft van hun oorspronkelijke reeks in Canada. Een groot percentage van de overblijvende populatie van deze dieren wordt gevonden in het noorden van Minnesota, met enkele kleine groepen in andere gebieden zoals Quebec en Wisconsin.

Er is enige discussie over de vraag of de Oost-Wolf is een apart ras, of als het een ondersoort van de grijze wolf. Een aantal van deze wolven genetisch zijn onderzocht en in een combinatie van genen van verscheidene wolfsspecies hebben. Dit draagt ​​bij aan de verwarring wanneer het proberen deze producten, vooral omdat de genetische combinaties variëren in verschillende populaties.

Vrouwtjes wegen ongeveer 40-65 pond (20 tot 30 kg), en de mannetjes zijn iets groter, met een gewicht van 55 tot 80 pond (25 tot 35 kg), hoewel sommigen mogen wegen tot 115 pond (52 kg). Ze staan ​​niet meer dan ongeveer 32 inches (81 cm) op de schouder, met enkele nauwelijks meer dan twee meter hoog (61 cm). De vacht van de Oost-Wolf is een licht roodbruine bedekt door meer individuele haren zwarte bewaker en is zeer gelijkaardig in verschijning aan een coyoteâ € ™ s vacht.

De Oost-Wolf jaagt meestal in verpakkingen, met alle delen in de kill. Zij gewoonlijk doden herten, kariboes en elanden. Indien niet groter prooi beschikbaar zullen deze kleinere zoogdieren, zoals muizen, konijnen en voles eten. Bevers zijn ook een gemeenschappelijke prooi voor deze dieren, en de wolven zullen vangen van dode dieren, wanneer de gelegenheid zich voordoet. De sociale structuur van de verpakking dicteert die wolven eerst eten en die op hun beurt moeten wachten, maar alle leden van de verpakking zal een kans hebben om te eten wanneer een kill gemaakt worden gegeven.

  • De Oost-Wolf jaagt meestal in verpakkingen, en vaak doodt elanden.

De rode wolf is een soort van wolf inheemse naar het continent van Noord-Amerika. Zoals de naam al aangeeft, is deze wolf gekenmerkt door een warme rood naar oranje gloed van zijn vacht wanneer het licht raakt, hoewel de vacht van werkelijke kleur kan variëren van zwart naar grijs, geel tot bruin en zelfs kaneel. Afhankelijk van de vraag of men de rode wolf een aparte soort of een ondersoort van de grijze wolf, of de canis lupus, zal zijn volledige wetenschappelijke naam anders zijn. Als het wordt beschouwd als een soort, zou zijn wetenschappelijke naam Canis rufus zijn; indien het wordt beschouwd als een ondersoort, zou zijn naam canis lupus Rufus zijn, met het Latijnse woord "Rufus" vertaald als "rood." Een volwassen rode wolf kan een gewicht van 80 pond (36 kg) en een lengte van 4 meter bereiken ( rond 121 cm) van staart tot neus.

Historisch gezien, er moesten veel rode wolven in het wild levende vóór 1960 te zijn, maar omdat ze gevaarlijke roofdieren om vee, werden ze vaak opgejaagd en gedood. Een andere factor was de vernietiging van hun leefgebieden om geschikte gronden voor de landbouw en veeteelt te creëren. Binnenkort, de bevolking van de rode wolven geslonken, en in 1970 werden ze uitgeroepen "bedreigd," maar de Amerikaanse Fish and Wildlife Services (USFWS) verzamelde raszuivere rode wolven en begon een fokprogramma om hun bevolking te verhogen. In 1980 werden de wolven verklaard "uitgestorven in het wild."

Sindsdien is het fokprogramma genoeg succes gevonden om de rode wolf herintroduceren in het wild, vooral in Noord-Carolina. Meer dan 100 rode wolven zijn vrijgelaten in het wild, maar een bezorgdheid over het herstel van hun bevolking is de neiging van de wolven te kruisen met coyotes. Dat is de reden waarom de USFWS stil te houden over 200 van de rode wolven kader van het fokprogramma om zuivere rassen te produceren.

Een rode wolf kan een woeste roofdier te zijn, maar het is verlegen van aard en heeft de neiging om mensen te vermijden. Het is echter een sociaal wezen in de zin dat het leeft en reist met een verpakking die een soortgelijke structuur als die van een familie, met een moeder, vader en kinderen. Deze wolf heeft meestal een vaste partner voor de rest van zijn leven. Het is ook waargenomen dat een nachtdier is, gebruik te maken van de duisternis om stiekem jagen voor voedsel. Deze wolf houdt van te jagen op kleinere dieren zoals konijnen, wasberen, en ratten, maar heeft ook de capaciteit om herten te doden.

Natuurlijke habitats van een rode wolf zou bossen en weilanden, met gekapte bomen en rivieroevers als de locatie van vele holen bevatten. Een typische levensduur van de wolf zou zijn acht jaar in het wild, maar het kan twee keer zo lang als in gevangenschap, als het geen concurrerende roofdieren hebben. Wolven meestal partner een keer per jaar, het produceren van ongeveer drie pups elke keer.

  • Rode wolven hebben de neiging om te kruisen met coyotes.

Een Ethiopische wolf, of Canis simensis, is een middelgrote canid met een rood-gekleurde jas en een dunne, vos-achtige gezicht. Andere namen voor deze soort te gebruiken Abessijnse wolf en Simien vos of jakhals. Ze leven in de bergen van Ethiopië, azen op knaagdieren en andere kleine dieren in de weide regio. Ethiopische wolven leven in verpakkingen, maar hebben de neiging om individueel te jagen. Ze zijn een bedreigde diersoort voornamelijk te wijten aan ernstige habitatverlies.

Ethiopische wolven zijn veel kleiner dan hun neven, de grijze wolven. Volwassenen te meten tussen de 33 en 39 centimeter lang (84 cm tot 1 m) en wegen tussen de 24 en 42 pond (11 tot 19 kg). Mannetjes hebben een kenmerkende vacht van voornamelijk rode vacht met kleinere gebieden van witte vacht op het gezicht, hals, staart, benen en buik, terwijl de vrouwtjes hebben meestal lichter jassen. De Ethiopische wolf heeft een slank gebouwd met lange, dunne benen en een spitse snuit.

De bergen van Ethiopië zijn de natuurlijke bereik voor Ethiopische wolven. Ze leven in geïsoleerde gebieden van open terrein, zoals struwelen en graslanden, die grofweg zijn 1,8-2,8 mijl (3.000 tot 4.500 meter) boven zeeniveau. Deze gebieden bieden de wolven met een overvloed aan prooi. Zij over het algemeen graven door kleine gaten en tunnels in de grond om knaagdieren, die dienen als hun belangrijkste bron van voedsel te krijgen. De rest van het dieet van de Ethiopische wolf bestaat uit vogel eieren, jonge vogels, karkassen en jonge antilopen.

Packs bevatten doorgaans tot 13 Ethiopische wolven, hoewel de gemiddelde verpakkingsgrootte is zes. De wolven verzamelen een paar keer per dag te spelen, socialiseren en te beschermen hun grondgebied. Ze jagen vaak alleen, tenzij ze na te jagen grotere prooien zoals jonge rietbokken of lammeren. Elke verpakking bevat een dominante vrouw die baart 2-6 pups per jaar. De rest van het peloton helpt voer en zorg voor de pups totdat ze ongeveer een jaar oud.

De International Union for the Conservation of Nature (IUCN) heeft de Ethiopische wolf geplaatst op de lijst van bedreigde diersoorten. Wolf populaties worden geschat op 360-440 volwassenen. De grootste bedreiging voor de soort is habitatverlies, als gevolg van de toenemende ontwikkeling van de landbouw. Andere bedreigingen zijn ziekten zoals hondenziekte, conflicten met boeren meer dan vee en wordt geslagen door auto's. De wolven zijn beschermd onder het land van de Wildlife Conservation Regulations van 1974, waardoor het een misdaad om een ​​wolf te doden.

  • Ethiopische wolven leven in de bergen van Ethiopië.

De Labrador wolf is een ondersoort van de grijze wolf. Zijn primaire leefgebied ligt in Canada, en het voornamelijk bij de regio's van Noord Quebec en de provincie Newfoundland en Labrador. Deze ondersoort van de wolf is ook wel bekend als Canis lupus labradorius. Het werd voor het eerst ontdekt in de late jaren 1930 door de bekende bioloog en zoöloog Edward Alphonso Goldman. De middelgrote wolf wordt beschouwd als een bedreigde diersoort zijn.

Vanwege het feit dat Labrador wolven zeer hard en ruw terrein, en vanwege hun terughoudende aard, zij één van de moeilijkere ondersoorten of wolf te observeren en te bestuderen zijn. Ze zijn middelgrote wolven, en het gewicht van een gemiddelde volwassene varieert ergens 60-70 pond (ongeveer 27-32 kg). Labrador wolven dragen veel van de kenmerkende eigenschappen van de grijze wolf. Bijvoorbeeld, ze hebben lange, borstelige staarten, rechtopstaande spitse oren, en een grijze kleuring om hun vacht, hoewel de Labrador wolfâ € ™ s vacht is vaak wit of een zeer licht grijs in plaats van een donkere, gevlekt grijs.

Net als alle wolven, de Labrador wolf is een roedeldier, wat betekent dat het leeft en jaagt met een groep andere wolven. Wolven zijn carnivoren, en de Labrador wolf prooien op andere dieren vaak gevonden in de regio waar het leeft. Zo is het bekend om elanden, wit-staart hert, kariboes en bevers te jagen. Tijdens bepaalde periodes van het jaar waarin prooi schaars is, heeft de Labrador wolf zelfs bekend om vissen en knaagdieren eten.

Goed aangepast aan de strenge milieu, dikke binnenste laag van de vacht van de Labrador wolf houdt het warm, zelfs op de koudste dagen. De taaie buitenste laag stoot water, ijs en sneeuw. De grote, krachtige poten hebben borstelige haren eronder, zodat de wolven vakkundig manoeuvreren door rotsachtige, oneffen terrein, terwijl ze hun grip, zelfs met zware ijs en sneeuw.

Wolven zijn van het geslacht Canis en zijn dicht neven aan de honden die veel mensen als huisdier houden. Hoewel ze eruit zou kunnen zien als honden, zijn de wolven niet gedomesticeerde dieren en zeker geen goede huisdieren. Net als alle wolven, wordt de Labrador wolf verondersteld te zijn geëvolueerd van een soort van prehistorische hond heet een miacid. De Miacidae wordt gedacht door velen te zijn ontstaan ​​in Azië of misschien Zuid-Amerika, en hun nakomelingen gemigreerd en vonden hun weg naar de gebieden ten noorden.

Er zijn bijna 50 ondersoorten van wolven de hele wereld bekend. Verschillende soorten wolven zijn uitgestorven of met uitsterven bedreigd beschouwd. Het uitsterven of in gevaar brengen van wolven is te wijten aan verschillende redenen, waaronder omgevingsfactoren, jacht, en de vernietiging van habitats. De Labrador wolf is op de lijst van bedreigde diersoorten en wordt beschouwd als een risico op uitsterven.

  • De Labrador wolf prooien op lokale dieren zoals elanden.

De arctische wolf, ook wel bekend als Canis lupus arctos, is een ondersoort van de grijze wolf en een carnivoor die een breed scala aan prooien zal eten. Deze soort heeft zich ontwikkeld en aangepast aan de arctische milieu, steeds gemakkelijk te onderscheiden van andere wolf soorten. Wonen in een zeer moeilijke omgeving, moet deze wezens enorme afstanden te reizen om genoeg voedsel te vinden. Hoewel over het algemeen nomadische met een uitgestrekt grondgebied, de arctische wolf is niet-trekkende. Net als andere wolf soorten, de arctische wolf is een zeer sociaal dier dat leeft in kleine familiegroepen of packs met een complexe hiërarchie.

In tegenstelling tot de grijze wolf, de arctische wolf heeft overwegend witte vacht die helpt om camouflage passend te verstrekken aan het landschap van de arctische toendra. Naast vachtkleur, de Poolwolf is gemakkelijk te onderscheiden van andere wolven omdat het de neiging om kleiner, compacter frame met kortere benen en snuit, evenals een dichter, dikkere vacht. Deze aanpassingen zorgen voor extra warmte en vermindering van de blootstelling aan de vriestemperatuur van zijn habitat.

De arctische toendra heeft eeuwige duisternis vijf maanden per jaar, wanneer de aarde is bedekt met een dikke laag sneeuw en ijs en, zelfs wanneer ze worden blootgesteld, is de grond nog vaak bevroren. Dit betekent dat er weinig vegetatie herbivoren dat de wolven vertrouwt als prooi ondersteunen. De arctische wolf moeten dus reizen enorme afstanden om genoeg voedsel om honger te voorkomen en ondersteunen van de verpakking te vinden. Het bereik van een enkele arctische wolf pack kan zo groot zijn als 800 vierkante mijl (2.072 vierkante kilometer). Met de delicate en precaire natuurlijke balans in het leefgebied van de arctische wolf, fluctueert de arctische wolf bevolking sterk afhankelijk van het weer.

Schaarste aan de voorkeur prooi, zoals muskusossen en kariboes, betekent dat deze uitzonderlijke roofdieren elke geschikte prooi beschikbaar moeten nemen. Dit geldt ook voor zeehonden, nestelende vogels, lemmingen, en andere knaagdieren en zoogdieren. Concurrentie tussen wolf packs en beren beperkt ook de beschikbaarheid van grotere prooien.

Ondanks de aanzienlijke schommelingen bevolking, wordt de arctische wolf niet beschouwd te worden bedreigd. Dit is vooral te danken aan de onherbergzame omgeving waarin deze soort overleeft. De grootste bedreiging voor de meeste soorten is afkomstig van de mens in de vorm van aantasting en ontwikkeling, habitatverlies en stroperij. De arctische wolf kijkt minimaal risico van de mens vanwege de extreme omstandigheden in de arctische toendra, waar mensen in grote aantallen zijn zeer zeldzaam.

Verpakking is ongeveer zes tot acht individuen gemiddeld en is een complex sociale hiërarchie. Over het algemeen, is er slechts één broedpaar binnen het peloton en dit zijn de alpha mannelijke en vrouwelijke, of de verpakking leiders. De meeste taken worden verdeeld onder het pak, met inbegrip van het verstrekken van voedsel, het fokken jong, en het verdedigen van de verpakking en het grondgebied.

De Manitoba wolf is in veel opzichten een dier van legende, en één van zijn vele bijnamen, "de ongrijpbare wolf," kan het best omschrijven. Sommige deskundigen zijn van mening dat dit soort van wolf nooit bestaan, en, als het deed, is nu uitgestorven. Andere deskundigen zijn van mening dat de grijze wolf ondersoorten door Spencer Baird geklasseerd in 1858 als Canis lupus griseoalbus, of de Manitoba wolf, is eigenlijk hetzelfde als de Hudson Bay wolf, Canis lupus hudsonicus.

Deze ondersoort van de wolf wordt gezegd dat de omgeving van het Centraal Manitoba naar Noord Saskatchewan te hebben bewoond. De vele bijnamen gegeven aan deze wolf onder de Saskatchewan hout wolf en de grizzly wolf. De Manitoba wolf wordt beschreven als een grote wolf, grijs tot wit van kleur, die aasde vooral op kariboes.

Als het niet het zelfde ondersoort als de Hudson Bay wolf, de meeste deskundigen het erover eens dat het zou zeer vergelijkbaar met deze ondersoort zijn geweest. De Hudson Bay wolf, die is opgenomen als bedreigd, zwerft een gebied dat is dezelfde als die beschreven voor de Manitoba wolf. De Hudson Bay wolf heeft ook een soortgelijke fysieke beschrijving.

Deze wolven zijn ongeveer 3 meter hoog (0,9 m) bij de schouder en wegen zo veel als £ 140 (63 kg). De kleur varieert van lichtgrijs tot een romig wit. De Hudson Bay wolf, ook wel Hudson's wolf, jachten in pakken en zal naar beneden nemen grote prooien zoals kariboes.

Als de Manitoba wolf heeft bestaan ​​als een aparte ondersoort van de grijze wolf, het is niet de enige Noord-Amerikaanse wolf te zijn met uitsterven bedreigd. Voorbeelden hiervan zijn de Kenai Schiereiland wolf, een van de grootste wolven van Noord-Amerika, met een gewicht van maar liefst 200 pond (90 kg), die was uitgestorven als gevolg van vergiftiging, de jacht en de vangst van 1925. Andere ondersoorten, kleiner dan de Manitoba of de Kenai Schiereiland wolven, die vergelijkbaar lot ontmoette onder meer de zuidelijke Rocky Mountain wolf, de Texas wolf en de Cascade Mountain wolf. Al deze ondersoorten uitgestorven in de 20e eeuw.

De meeste Noord-Amerikaanse ondersoort van de grijze wolf die wel overleven, zijn alleen te vinden in de zakken van hun oorspronkelijke bereik. Er zijn kweekprogramma's, echter, dat hebben geprobeerd om een ​​aantal bedreigde ondersoort terug te herintroduceren in de gebieden waar ze ooit zwierven. Deze herintroductie is vaak omstreden, vooral in agrarische gebieden waarvan wordt gevreesd de wolven zal voeden op vee.

  • De Manitoba wolf wordt gezegd op het gebied van het centrum van Manitoba naar het noorden van Saskatchewan te hebben bewoond.
  • Veel veehouders vrezen dat een wolf hun kudde zullen teisteren.

Veel mensen hebben waarschijnlijk mensen horen zeggen dingen als: "Dus, je rijdt de jus trein." Deze uitdrukking wordt meestal door elkaar gebruikt met termen als "tamelijk zitten," of "wonen op Easy Street." Het betekent dat een mensenleven goed kijkt en lijkt vrij eenvoudig, wat de spreker betreft. Mensen kunnen het gevoel hebben dat het onderwerp aantrekt kansen of die dingen vallen gewoon in zijn schoot als ze gebruik maken van de bovenstaande zinnen in verwijzing naar het leven of bedrijf van het individu.

De term justrein verwijst ook naar het verkrijgen van een meevaller. Een andere gerelateerde idioom zin is "maaltijd ticket." Een erfgenaam die heeft geërfd veel geld of een loterij winnaar kan worden gezegd dat het rijden van de jus trein. Een ander gemeenschappelijk gebruik van de term is voor het vermogen van een persona € ™ s om veel geld te verdienen met een minimale investering van tijd, moeite en middelen te beschrijven. Acteren, zingen, of op andere wijze uitvoeren, het spelen van professionele sport, het creëren van een uitvinding en het verzamelen van royalty's, of het maken van lucratieve investeringen worden vaak beschouwd als dergelijke activiteiten.

De term rijden de jus trein is waarschijnlijk afkomstig van uitdrukkingen zoals "alles anders is jus," die mensen soms gebruiken om een groot deel van de winst te beschrijven na aftrek van lasten. Jus is een rijke, decadente, en mesten voedsel, en het woord wordt vaak gebruikt om luxe of grote hoeveelheden geld te beschrijven. Een trein is gemakkelijk en ontspannen, het nemen van een persoon waar hij wil gaan, zonder enige inspanning van zijn kant.

Vele malen, is een zinswending afgeleid van gewone woorden die kan worden uitgebreid, afhankelijk van hoe ze worden gebruikt of die ze zegt, en jus trein is geen uitzondering. Het is ook de naam van een nationaal merk droog hondenvoer. Wanneer men mengt in het water, de coating op de brokjes maakt jus. De term wordt ook gebruikt in verschillende songteksten, zoals elke Pink Floyd fan weet.

  • Het winnen van de loterij is een onverwachte meevaller.

De Arabische wolf is een kritisch bedreigde, scrappy, woestijn wolf die is inheems in het Arabische schiereiland. Nabij de grootte van een middelgrote hond, de Arabische wolf weegt ongeveer 40 pond (18.1 kg) en ongeveer 2 voet (61 cm) lang bij de schouders. Met korte grijze vacht, meest onderscheidende kenmerk van de Arabische wolf is zijn grote oren, die helpen haar lichaam te gaan met de hoge temperaturen van zijn oorspronkelijke habitat.

Een type van de grijze wolf, de Arabische wolf, Canis lupus arabieren, verschilt van andere ondersoort van grijze wolven in een paar opmerkelijke manieren. De Arabische wolf niet huilen, niet in verpakkingen wonen, en zijn middelste tenen zijn samengesmolten. Met een grijs-gekleurde bont, de meeste Arabische wolven hebben gele ogen, maar een aanzienlijk aantal individuen hebben bruine ogen, toonaangevende onderzoekers geloven dat de variatie in kleur van de ogen geeft een geslacht dat sommige wilde hond voorouders omvat.

Gedurende een groot deel van de geschiedenis, kon Arabische wolven worden gejaagd in hun eigen grondgebied. De Arabische wolf is bekend dat het huisdieren, waaronder geiten, die heeft geresulteerd in veel van de wolven slachtoffer te worden van de dood door het vangen, vergiftiging en schieten op de handen van boeren die waren gericht op hun vee te beschermen doden. Zoals het leefgebied van de wolf is blijven meer verstedelijkt, en zoals kruisen met wilde honden komt vaker voor, de kans op overleven deze wolf ondersoort 'is vaag geworden. Veel landen, waaronder Israël en Oman, hebben wetgeving aangenomen om de wolven te beschermen, en in sommige van deze gebieden, zijn Arabische wolf bevolking dacht te zijn toegenomen.

Hoewel deze wolven zullen doden en eet kleinere veestapel en gazellen, hun dieet bestaat voornamelijk uit kleine zoogdieren, zoals hazen en knaagdieren, maar ook vogels, reptielen en insecten. Zij zullen ook gemakkelijk voeden met aas. In tijden van voedseltekorten, zal de wolven vegetatie eten.

Arabische wolven zijn speciaal aangepast om te gaan met de woestijn weer. Hoewel hun grote oren helpen verspreiden lichaamswarmte, de wolven graven holen in het zand om zich te beschermen tegen de zon, en ze doen het grootste deel van hun jacht op de avond. Met jassen die korter zijn dan veel andere ondersoort van grijze wolven, zal jassen de Arabische wolven 'wat langer te krijgen tijdens de wintermaanden.

Arabische wolven leven meestal en jagen in paren of groepen van niet meer dan drie of vier personen, maar dit is niet het geval tijdens de paring seizoen. De dieren vormen in het algemeen in kleine verpakkingen van oktober tot december. Arabische wolf pups worden blind geboren, en een nest bestaat meestal uit twee of drie puppies. De pups zullen verplegen tot zij ongeveer zes weken oud en ouder wolven zal dan beginnen ze te voeren uitgebraakt voedsel. Niet normaal een territoriaal dier, zal Arabische wolven hun gebied te verdedigen als ze pups.

  • Arabische wolven zijn speciaal aangepast om te gaan met de woestijn weer.

De steppe wolf, of Canis lupus campestris, wordt verondersteld te zijn een ondersoort van de Europese grijze wolf, Canis lupus lupus. Deze wolven zijn meestal te vinden op de vlakten van Eurazië, de Oeral berggebieden, en de vlaktes van de Kaukasus. Ze soms ook wagen verder naar het zuiden in Iran en Afghanistan, evenals in Oost-Europa. De typische steppe wolf weegt tussen de 77 en 88 pond (35 tot 40 kilo), en is meestal grijs, bruin of zwartachtig van kleur. Ze leven meestal in sociale groepen bekend als packs en voeden zich met vruchten, knaagdieren, vissen, en kuddedieren.

Europese grijze wolf sub-soorten, zoals de steppe wolf waarschijnlijk geëvolueerd in hun huidige vorm ongeveer 150.000 jaar geleden. Deze wolven zijn meestal lichter van kleur op hun kant, met een donkere grijze of bruine rug, soms ook gespikkeld met zwarte. Ze worden beschouwd als een van de kleinere soorten van Europese wolf. Deze soort heeft ook meestal bont dat is dunner, korter en minder fijne textuur dan andere Europese wolf soorten.

Net als de meeste andere wolf soorten, de steppe wolf leeft in hechte sociale groepen. Er is over het algemeen een dominant mannetje en één dominante vrouwtje in elke verpakking. Dit paar wolven zal meestal de enige leden van de verpakking om te broeden en te produceren pups. Andere leden van het pakket normaal bijdraagt ​​aan de zorg van de pups. Experts geloven dat, op deze manier, wolf packs zijn in staat om zichzelf in stand te houden zonder renderen te veel leden van de verpakking kwetsbaar als gevolg van zwangerschap, geboorte en het grootbrengen van de jongen.

Wolven zoals de steppe wolf zal soms jagen in verpakkingen, hoewel wolven zijn bekend om te jagen ook individueel. Steppe wolven zijn bekend om meer prooien dan zij of hun verpakkingen daadwerkelijk kan eten, vooral de Kaspische zeehonden te doden. In het algemeen, de steppe wolf blijft bestaan ​​op kuddedieren, die het jaagt meestal in pak vorming, of knaagdieren en vissen. Het is bekend dat voeden met bessen en andere wilde vruchten.

Deze wolven kunnen broeden op elk moment van het jaar van januari tot april, afhankelijk van het weer patronen in hun specifieke gebied. De zwangere vrouw zal haar jonge dragen voor ongeveer 63 dagen. De typische nest van steppe wolf pups bevat tussen de vier en zeven wolf pups.

De Falklandeilanden Wolf was een prachtige soorten wilde hondachtige die alleen op de Falkland-eilanden, een archipel ligt op 300 km (480 km) voor de kust van Argentinië, in de buurt van de onderste punt van Zuid-Amerika, Tierra del Fuego. De Falklandeilanden Wolf is technisch gezien als een wolf, maar het had een mix van wolf en vos-achtige kenmerken en is een zogenaamde "wolf-achtige vos" als goed. De algemene naam was de "Warrah."

De Falklandeilanden Wolf ging uitgestorven in 1876 als gevolg van vernietiging door de mens, die het beschouwd als een bedreiging voor de veestapel en ook lol er voor de sport. De Falklandeilanden Wolf is de enige canid bekend in historische tijden uitgestorven te zijn gegaan. Het had een warme, dikke vacht met een getaande kleur en een staart met een zwarte band en witte punt op het einde. De Falklandeilanden Wolf was de enige inheemse zoogdier op de eilanden. Het dieet is niet definitief bekend, maar waarschijnlijk gevoed zeevogels.

De Falklandeilanden Wolf werd voor het eerst ontdekt in 1692 door Kapitein John Strong, een Engels kaper, toen hij een van de eerste bekende landingen op de eilanden. De dieren waren zeer nieuwsgierig en niet bang van de mens, nooit hebben ze eerder tegengekomen, en geconfronteerd met weinig natuurlijke bedreigingen op dit afgelegen eiland. Ze waren zo volgzaam dat het mogelijk was om de dieren te doden door gewoon met een stuk vlees in één hand en steken ze met een mes in de andere. De Falklandeilanden Wolf was zo roekeloos rond de mens dat het een gewoonte om stiekem in mannen tenten en het stelen van vlees recht uit onder hun neus.

De Falklandeilanden Wolf is een biogeografische mysterie. Hoe heeft zo'n grote zoogdier naar onbewoonde eilanden 300 mijl uit de kust van Zuid-Amerika? Endemische zoogdieren op eilanden deze geïsoleerd zijn zeldzaam - de meeste endemische insulaire zoogdieren zijn te vinden op de eilanden niet meer dan 30 km van de kust, en zelfs dan, zijn er slechts twee andere bevestigde gevallen - het eiland Vos van Californië en Darwin Fox in Chili .

Er zijn verschillende theorieën over hoe de Falkland Island Wolf daar aankwamen. Genetische tests op bewaarde resten geven aan dat zij het ​​nauwst verwant aan de Andesvos of Patagonische Fox, maar het was anders genoeg te krijgen zijn eigen geslacht, Dusicyon. De Falklandeilanden Wolf kan zijn geweest een afstammeling van culpeos gebracht naar het eiland door Patagonische inboorlingen lang geleden, of het kan een landbrug vanuit Zuid-Amerika naar de Falklands, waarvan wordt gedacht tijdens verschillende ijstijden in de afgelopen twee te hebben bestaan ​​hebben doorkruist miljoen jaar.

  • De Falkland Eilanden zijn ongeveer 300 mijl uit de kust van Argentinië.

Een zwarte wolf is een lid van de Canis lupus, of grijze wolf, soorten. Grijze wolven hebben meestal grijs of wit bont, maar sommigen in Noord-Amerika zijn zwarte vacht geërfd vanwege paringen tussen wolven en honden met zwarte jassen die plaats voor duizenden jaren hebben genomen. De zwarte jas kleuring voor wolven heeft een gunstige ontwikkeling voor degenen die in bepaalde habitats geweest. Afgezien van hun vacht kleur, zwart wolven delen dezelfde fysieke kenmerken als grijs of wit wolven.

Biologen hebben onlangs ontdekt dat zwarte wolven zijn geen aparte soort of een ondersoort van Canis lupus in Noord-Amerika. De kleur in de loop der jaren van een genetische mutatie als wilde wolven gefokt met zwarte honden. Hoewel wetenschappers hebben niet bepaald precies wanneer deze verandering plaatsvond, ze denken dat het oorspronkelijk begonnen met honden die behoorde tot de eerste mens die voet zette in Noord-Amerika ongeveer 10.000 tot 15.000 jaar geleden.

Een andere opvallende ontdekking was dat de zwarte wolf alleen ontwikkeld van gedomesticeerde honden in Noord-Amerika. Grijze wolven in Europa en Azië hebben niet aangetoond dat dit dezelfde genetische overdracht. Ze blijven overwegend grijs of wit, terwijl de zwarte wolven vaker zijn geworden in Noord-Amerika.

Zwarte wolven zijn vooral te vinden in het bos habitats, terwijl de wolven met lichtere vacht hebben de neiging in de open toendra of de arctische gebieden van het noorden van Canada te leven. Met donkerder gekleurde bont maakt de zwarte wolf in harmonie met zijn omgeving beter om te verbergen of te jagen. Wetenschappers geloven dat de groeiende groep zwarte wolven kan worden gerelateerd aan het feit dat ijs of sneeuw gebieden steeds schaarser. Een ander mogelijk voordeel van de wolven erven zwarte vacht is dat het gen dat dit veroorzaakt zou kunnen worden gekoppeld aan een verhoogd vermogen om infecties te bestrijden.

De zwarte wolf misschien een voordeel of twee hebben opgedaan over de grijze en witte wolven, maar de mutatie is niet hun grootte beïnvloed. Volwassen zwarte wolven hebben dezelfde afmetingen als de andere leden van Canis lupus. Ze wegen typisch tussen 50-176 pond (23-80 kg) en meet tussen 34-51 duim (87-130 cm) lang. Net als hun lichter gekleurde verwanten, zwarte wolven hebben een dikke laag ondervacht die helpt houd ze warm in de ijskoude temperaturen.

De grijze wolf, of de grijze wolf, (Canis lupus, ook wel bekend als het hout wolf, of gewoon wolf, is het grootste wilde canid, met een hoogte variërend 0,6-0,95 m (26-38 inch) en gewicht 20-65 kg (44-150 lb), met een record van 86 kg (189 lb). De grijze wolf zich ontwikkeld in de late Pleistoceen, ongeveer 300.000 jaar geleden, en is een overlevende van de laatste ijstijd, waarin een groot deel van Eurazië en Noord-Amerika waren bedekt met ijskappen. vroeger gamma De grijze wolf uitgebreid over het grootste deel van Eurazië en Noord-Amerika, maar het is uitgeroeid onder veel van, vooral in de Verenigde Staten en Europa.

Wolven zijn sociale dieren die jagen in verpakkingen met een gemiddelde van acht leden. Als men zou te verzamelen van hun naam, grijze wolven zijn meestal grijs, hoewel ze werpen hun jassen in de lente of de zomer, waardoor ze een bleke melkachtige tint. Sommige groepen hebben een breed scala van vachtkleuren, variërend in de hele hond kleurenspectrum, waaronder wit, rood, bruin en zwart. Woestijn ondersoort van de wolf hebben de melkachtige tint het hele jaar door. Afgezien van Italië, waar ongeveer een kwart van de wolven zijn zwart, zijn zwarte grijze wolven alleen te vinden in Noord-Amerika.

Een groot aanpassingsvermogen, kan de grijze wolf gedijen in gematigde bossen, bergen, woestijnen, taiga, toendra, graslanden, en sommige stedelijke gebieden. Ze hebben de langste en meest krachtige snuit van wilde hondachtigen, die kan worden gebruikt om ze te onderscheiden van andere hondachtigen zoals coyotes en jakhalzen, die een smallere snuit hebben. In vergelijking met de binnenlandse honden (die zijn gecategoriseerd als een ondersoort van de grijze wolf), ze hebben langere benen, gele ogen, grotere poten, en grotere tanden. Een wolf kan naar beneden bijten met £ 1450 van kracht per vierkante inch.

De grijze wolf is zeer territoriaal en heel meedogenloos. De verpakking, die meestal bestaan ​​uit een echtpaar en hun nakomelingen, jaagt elkaar, en is in staat om naar beneden grote dieren zoals herten of buffel. Wanneer de pups van de verpakking geslachtsrijp, spanningen toenemen, en in sommige gevallen de kinderen te doden de ouders of vice versa. Wolven die ongebruikelijk fungeren, zoals epileptische wolven, of gewond wolven worden vaak gedood door de leden van hun verpakking. Een studie van de wolven in Minnesota bleek dat 14-56% van de wolf sterfgevallen waren te wijten aan predatie door andere wolven.

  • Een pak van grijze wolven kunnen nemen van een groot dier, zoals een hert.
  • Gedomesticeerde honden worden beschouwd als een ondersoort van de grijze wolf.
  • Coyotes lijken grijze wolven, maar hebben snuiten versmald.

De Buffelwolf is een ondersoort van de grijze wolf die vroeger in overvloed in delen van Noord-Amerika was. Deze dieren werden vaak als gevaarlijk, en ze werden bijna uitgeroeid. Het was pas in de jaren 1970 dat de Verenigde Staten de overheid een wet de bescherming van deze dieren. Vandaag de dag kan een kleine populatie van deze wolven te vinden rond de Grote Meren, die op de grens van Canada en de Verenigde Staten liggen. Net als de meeste andere wolven, ze meestal jagen en leven in kleine groepen genaamd packs, en ze hebben ook een ingewikkelde sociale hiërarchie.

Op een gegeven moment werd het Buffelwolf erkend als zijn eigen soort, Canis nubilus. Vandaag, echter, de Buffelwolf wordt nu verondersteld om een ​​ondersoort van de grijze wolf. Zijn wetenschappelijke naam is Canis lupus nubilus, en het wordt ook wel aangeduid als de buffalo wolf.

De Buffelwolf werd ooit gevonden over delen van de westelijke helft van Noord-Amerika. Het was bijzonder overvloedig aanwezig in het gebied bekend als de Great Plains. Dit is een grote semi-aride grasland ten oosten van de Rocky Mountains en ten westen van de Mississippi rivier. Het kan ook in Alaska en sommige delen van Canada.

Tijdens de 19e eeuw, de overvloedige Buffelwolf bevolking begon snel te dalen. Deze dieren werden beschouwd als zeer gevaarlijk, en het werd algemeen beschouwd als aanvaardbaar voor Great Plains wolven te doden. Boeren vaak doodgeschoten of vergiftigd deze dieren, omdat ze vreesden de wolven zouden hun vee te doden. Door de jaren 1920, werd deze wolf bijna volledig weggevaagd, en wetenschappers vrezen dat ze uitgestorven kunnen zijn geweest.

Het was pas in 1974 dat de Buffelwolf werd erkend als bedreigd. Tegen het einde van de jaren 1970, de Buffelwolf bevolking begon te stijgen. Vandaag de dag kan de meerderheid van deze wolven te vinden rond de Grote Meren. Minnesota heeft de grootste wolvenpopulatie, met meer dan 3.000 Great Plains wolven.

Great Plains wolven zijn meestal grijs met witte en zwarte vlekken. Deze dieren kunnen variëren in kleur, echter, afhankelijk van hun habitat. Sommigen bruin of roest gekleurd zijn, bijvoorbeeld.

Het volwassen mannetje Buffelwolf kan groeien tot ongeveer 6 voet (1,8 meter) lang is. Zij kunnen ook een gewicht tot ongeveer £ 110 (45,5 kilo). Vrouwtjes zijn meestal wat kleiner.

Net als de meeste andere soorten wolven, Great Plains wolven meestal wonen en reizen in kleine groepen bekend als packs. Elke verpakking heeft meestal een dominant mannetje en een dominante vrouw, die bekend staat als alfa's. Deze dieren tonen hun dominantie door middel van lichaamstaal, geluiden en geur markering. Als een pak, zullen deze dieren vaak jagen voor voedsel en hun jongen grootbrengen.

  • Een kleine populatie van de Great Plains wolven kan worden gezien rond de Grote Meren.

De Yukon wolf behoort tot de Canis lupus soort van grijze wolven. Het wordt beschouwd als een ondersoort, genaamd Canis lupus pambasileus, en gaat ook door de namen van Alaska zwarte wolf, wolf Interieur Alaska en Alaska wolf. Yukon wolven zijn groter dan andere wolven en hebben de neiging om donkerder vacht hebben. Ze wonen in een bosrijke gebieden in Alaska en Yukon Territory in Canada. Bevolking bestrijdingsprogramma's Yukon wolven beïnvloed in zowel Alaska en Yukon.

Zoöloog Daniel Elliot officieel geclassificeerd de Yukon wolf als een ondersoort van Canis lupus in 1905. Hoewel het nu een aparte ondersoort, het is ook beschouwd als onderdeel van de Canis lupus tundrarum, of Witte wolf, ondersoorten in het verleden. De Yukon wolf heeft niet dezelfde habitats als de Witte wolf delen al, en ze verschillen ook fysiek. Toendra wolven hebben lichtere vacht en een langere vacht, hoewel ze zijn ongeveer even groot als Yukon wolven.

Yukon wolven hebben voornamelijk zwarte vacht die soms wordt gemengd met andere kleuren, zoals grijs of bruin. Hun dikke ondervacht biedt hen extra warmte in de koude noordelijke klimaat. Volwassenen wegen typisch tussen 100 en 120 pond (45-54 kg) en meet tussen 5 en 7 voet (1,5 tot 2 m) lang.

Net als de meeste andere leden van hun soort, Yukon wolven zijn zeer sociaal en leven in verpakkingen die tussen de vijf en acht. Ze zijn te vinden in dichte bossen in de meeste gebieden van Alaska en de Yukon, met uitzondering van de meest noordelijke regio's en langs de kusten. De wolven jagen in verpakkingen grote prooien naar beneden te brengen, zoals kariboes. Ze ook alleen jagen op kleinere prooien, zoals eekhoorns en hazen.

De Yukon regering de Yukon Wolf Conservation and Management Plan in 1983 in reactie op een daling van de kariboes nummers in de regio Ross River. Het plan verminderde de wolvenpopulatie van 215 tot 29. Een andere recovery programma geïntroduceerd in 1992 in het zuidwestelijke deel van het grondgebied verminderd wolf nummers met 80 procent om elanden, Dall schapen en kariboes bevolkingsgroepen te stimuleren. In Alaska in 2009, het Department of Fish and Game toegestaan ​​de antenne jacht op wolven in om de bevolking te verminderen door 200.

  • Op verschillende momenten werd de Yukon wolvenpopulatie om de eland bevolking stimuleren verminderd.
  • De Yukon Territory in het noordwesten van Canada is de thuisbasis van de Yukon wolf.
  • Yukon wolven leven in beboste gebieden van Alaska.

Een Indiase wolf, een inheemse soorten van de woestijn-achtige habitats van India, wordt beschouwd als een ondersoort van de grijze wolf en dezelfde soort als de Iraanse wolf, maar onderzoek heeft uitgewezen dat deze relatief kleine wolf een volledig gescheiden canid zou kunnen zijn species. Veel deskundigen zijn van mening dat de Indische wolf zou kunnen zijn van de soort waaruit gedomesticeerde honden geëvolueerd. Op een donkere noot, maar de Indiase wolf is ook de aard van de wolf het best bekend voor het aanvallen en doden van mensen, en het heeft een reputatie voor het stelen van baby's en kleine kinderen van menselijke nederzettingen.

Nu geclassificeerd als Canis lupus pallipes, heeft onderzoek aangetoond dat de Indiase wolf Canis indica, een heel aparte soort zou kunnen zijn. Genetische testen heeft aangegeven dat de Indische wolf niet heeft gefokt met een andere ondersoort van de wolf in de honderdduizenden jaren. Zijn natuurlijke habitat wordt ook bewoond door de Himalaya wolf, en onderzoekers zijn onzeker over de reden waarom de twee soorten wolven zijn niet gekruist. Hoewel het vaak wordt gedacht dat het dezelfde soort als de Iraanse wolf, Canis lupus pallipes zijn, de Indische wolf is meestal kleiner dan deze ondersoort van de grijze wolf.

Staand ongeveer 2 meter (61 cm) hoog op zijn schouders, de Indische wolf weegt ongeveer 40 pond (18..1 kg), hoewel individuen zo groot als 38 inch (96,5 cm) zou kunnen zijn en weegt maar liefst 60 pond (27,2 kg). De vacht van de wolf heeft een rode kleur en misschien ook enkele donkere zwarte vlekken of witte aftekeningen. De Indiase wolf zelden huilt, toonaangevende onderzoekers denken dat de soort minder territoriaal dan andere vormen van wolven. Hij jaagt in losjes gevormd packs 's nachts.

Natuurlijke voeding van de wolf bestaat uit konijnen, knaagdieren en andere kleinere dieren. Met het verlies van habitats en de daling van de prooi, zijn deze wolven gevestigd op vee. Er wordt geschat dat zo weinig als 2.000 personen zou hebben bestaan ​​in het wild vanaf 2011. Hoewel dit soort wolf is opgenomen als een bedreigde diersoort sinds 1972 weinig is gedaan om de bescherming af te dwingen vanwege de neiging van azen op vee en zijn reputatie voor het aanvallen van kinderen.

Het pakket is lood vrouwelijke en mannelijke zal paren in oktober, na het regenseizoen. Het vrouwtje zal bevallen van een nest van 3-5 pups in een ondergronds hol in eind december. Tijdens de drie maanden voordat ze hen uit om de verpakking te sluiten, zal ze de pups bewegen tussen verschillende ondergrondse holen meerdere malen. Als de pups naar buiten gebracht, zullen andere wolven in het pak te helpen de zorg voor hen.

  • Indische wolven zijn inheems in dorre woestijn omgevingen.

De Iberische wolf is een ondersoort van de grijze wolf, of de grijze wolf, die gevonden kunnen worden in Portugal en Spanje. Officieel bekend als canis lupis signatus, het is kleiner en lichter dan zijn tegenhangers in gebieden van Oost-Europa. Haar vacht, afhankelijk van het seizoen, kan roodachtig bruin, licht bruin of grijstinten zijn. De mannelijke Iberische wolf in volwassenheid weegt ongeveer 88 pond (40 kg), en het vrouwelijke volwassene ongeveer 66 pond (30 kg).

De Iberische wolfâ € ™ s naam is afgeleid van haar een keer prominent aanwezig op het Iberisch schiereiland. De wolf werd bedreigd met uitsterven in de jaren 1970 voordat beschermingsmaatregelen werden geïntroduceerd, en slechts ongeveer 500 of minder is gebleven. Ze werden gejaagd, omdat ze werden beschouwd als ongedierte. De bevolking stuiterde terug en blijft op ongeveer 2500, maar zijn grondgebied is niet zo wijdverspreid als het ooit was.

Iberische wolf kenmerken omvatten een uniek donkere vlekken op de staart, voorpoten de animalâ € ™ s en langs haar rug. Witte vlekken zijn eveneens aanwezig op de bovenlip. De gelijkenis is gestempeld door de geschiedenis heen op alles, van oude vazen ​​en schalen te grotschilderingen. De gelijkenissen vertegenwoordigen gewoonlijk een bloeddorstig wezen, te koppelen aan de vele bijgeloof dat wolven hebben omringd. In oude tijden, bijvoorbeeld, werden ze geassocieerd met de dood en het hiernamaals. Een vroege traditie aanbevolen doden van de wolf, omdat er werd gezegd dat kon iemand met zijn blik vervloeken.

De Iberische wolf heeft nog steeds een aanwezigheid op het Iberisch schiereiland, vooral in de noordwestelijke regio. Waarneming één in het wild wordt beschouwd als een zeldzame gebeurtenis, vooral omdat ze geleerd hebben op hun hoede van mensen na hun bijna-uitsterven, voornamelijk toe te schrijven aan menselijke jacht en officiële overheidsprogramma's om het te verwijderen uit het gebied te zijn. Er zijn groepen speciaal ontworpen voor mensen die willen een Iberische wolf in zijn natuurlijke habitat te zien.

Haar bijna-uitsterven heeft geleid tot een gen studie aan de Cornell University in samenwerking met de Portugese natuurbeschermers en onderzoekers. Portugalâ € ™ s classificatie van de Iberische wolf als een beschermde diersoort heeft geleid tot de studie, die zal zich richten op DNA-monsters. De monsters zullen helpen bij het opsporen van de wolven op het schiereiland, het bestuderen van hun habitat, het identificeren van de ziekte en het bevorderen van het behoud van de resterende Iberische wolf bevolking.

Wolven zijn sociale wezens die in verpakkingen wonen, met het fokken die zich voordoen tussen de alfa-mannetjes en vrouwtjes. In tegenstelling tot het kwade schepsel van overlevering en bijgeloof, kan deze wolven sterke en liefdevolle obligaties te creëren. Hun reputatie als het kwaad kunnen hebben vloeide voort uit hun jacht op vee dat boeren en ranchers boos als voedsel in het wild was schaars. Ze hebben zelfs bekend om bevriend te raken en te helpen de mens, zoals blijkt uit het verhaal van Marcos Rodriguez Pantoja. Hij was bevriend en geholpen door een roedel wolven in Spanje toen hij nog een kind verlaten jarenlang in zijn eentje in het wild was.

Wolf tanden zijn rudimentair premolaren gevonden in vele paardachtigen zoals paarden, ezels en zebra's. In binnenlandse paardachtigen zoals paarden, worden de wolf tanden vaak verwijderd om orale pijn en andere tandheelkundige problemen te voorkomen, hoewel in sommige gevallen kunnen ze worden achtergelaten in; dierenartsen meestal beslissen wat te doen met de wolf tanden op een geval per geval. Routine tandheelkundige zorg voor paarden is vooral belangrijk omdat tandheelkundige problemen kan veroorzaken het paard aan het bit te vechten of te handelen op. Zoals elke mens die tandpijn hebben ervaren weet, is het moeilijk om zich te concentreren op de taken als de tanden worden veroorzaakt pijn.

Equids hebben twee soorten tanden: snijtanden en kiezen. De snijtanden zijn in de voorkant van de mond, en zij worden uit het kiezen door een spleet gescheiden bekend als de interdentale ruimte. Wanneer wolf tanden doen uitbarsten, wat er gebeurt in ongeveer 50% van paardachtigen, zijn ze meestal verschijnen in de interdentale ruimte, en ze hebben de neiging dicht bij de kiezen te zijn. Meestal wolfstanden weergegeven in de bovenkaak, hoewel zij zijn waargenomen in de onderkaak ook; meestal een wolf tand barst aan elke kant van de mond.

Deze tanden eruit gedrongen kleine pinnen, soms met een scherpere punt. Afhankelijk van de plaatsing van een wolf tand kan hinderen het paard. Wolf tanden kunnen menigte andere tanden, bijvoorbeeld, of ze kunnen interfereren met het bit. Als de wolf tanden zijn direct naast de kiezen, kan het bit tussen de wolf tanden en de kiezen glijden en knijp het tandvlees, waardoor extreme pijn.

Meestal wolf tanden ontstaan ​​binnen de eerste 18 maanden oud, op welk punt een dierenarts zal beslissen wat te doen over hen. Soms is een paard heeft blinde wolf tanden, tanden, die plat liggen tegen de kauwgom in plaats van het losbarsten, waardoor ze moeilijk te detecteren kan maken. Als de positie van de wolf tanden lijkt niet problematisch is, kan de dierenarts ze gewoon laten zitten. Echter, als de wolf tanden eruit zien alsof ze zijn in een lastige plek, zal de dierenarts adviseren extractie. Sommige paarden tandartsen liever alle wolfstanden halen zodra ze zich voordoen, in de veronderstelling dat ze een probleem niet kan worden als ze niet aanwezig zijn.

Een goed opgeleide paard zal hopelijk zijn goed behandeld voordat een dierenarts nodig heeft om de wolf tanden te verwijderen, en het paard misschien al had zijn tanden dreef, in welk geval hij vertrouwd met het idee van tandheelkundige werk zal zijn. Floating is een procedure waarbij de scherpe randen van de tanden naar beneden worden ingediend om het merk het paard meer comfortabel. Als een paard is mond-verlegen of de dierenarts wil het proces gemakkelijker te maken, kan een lichte sedatie worden gebruikt om het paard rust voor de 10 minuten durende ingreep te houden.

  • Wolfstanden worden meestal verwijderd paarden.
  • Tandheelkundige problemen veroorzaken paarden de bit, een stuk metaal ingebracht in de mond en gebruikt met de toom voor besturing van het dier te bestrijden.

In de muziek, een schreeuw break is een vocale techniek die vaak aangeeft verdriet of emotionele nood. Medio noot, de zanger snijdt een notitie, hervat het dan, het creëren van een korte kloof. De gelijkenis tussen deze kloof en een snik geeft het de naam "kreet pauze." De kreet pauze kan een uitgesproken snikkende geluid of een kleine hapering in het midden van een notitie van beide zijn.

In de Amerikaanse muziek, de schreeuw break is een gemeenschappelijk kenmerk van country en western muziek. Het wordt vooral geassocieerd met het werk van de legendarische countryzanger Hank Williams. Veel country songs richten op thema's van eenzaamheid en liefdesverdriet; Williams en andere landen zangers gebruikt de kreet pauze om deze emotie over te brengen, wat erop wijst dat ze zo werden geplaagd door verdriet dat ze moesten pauzeren medio noot te snikken. Het bekendste voorbeeld van deze techniek in de country muziek is waarschijnlijk Williams's 1949 hit "Ik ben zo Lonesome I Could Cry ', waarin huilen breekt doorboren de uitgesponnen" o "klinkt in' lonesome."

Andere vocale technieken vullen het gebruik van de schreeuw breuk in het land zingen. De noot na de pauze kan hoger zijn dan de oorspronkelijke notitie zijn, wat erop wijst dat de stem van de zanger heeft verbroken. De zanger kan ook vibrato of tremolo toe te voegen aan de notitie, waardoor het pulseren snel aan de wankele ademhalen geassocieerd met huilen suggereren. Deze technieken verbeteren de vertelling van het lied, wat suggereert dat de zanger echt ervaart het in de lyrische beschreven emoties. Instrumentale geluiden spelen een vergelijkbare rol, met gitaren oproepen van het geluid van geween.

Deze techniek is zo nauw verbonden met country en western muziek in de Verenigde Staten dat het deel uitmaakt van het gemeenschappelijk cultureel stereotype van de countryzanger. Country zangers 'wijdverbreide gebruik van deze techniek en andere vormen van vocale kleur hebben het genre een duidelijk herkenbaar geluid dat soms wordt geparodieerd in andere vormen van muziek gegeven. Dit stereotype gaat hand-in-hand met de wijdverbreide associatie tussen country muziek en liederen over de tragedie.

De kreet ontsnappingen in andere vormen van muziek in aanvulling op de Amerikaanse country muziek. Het is een kenmerk van de traditionele Mexicaanse zingen, bijvoorbeeld, evenals vele andere vormen van zang waarin vocale techniek wordt gebruikt om intense emoties te uiten. Het komt ook in de traditionele muziek van de Stille Oceaan, waar het één van een aantal technieken die in ritueel geweeklaag. Rituele rouw gejammer in sommige inheemse stammen in Zuid-Amerika gebruiken ook de roep pauze om de indruk van geween geven.

  • Gitaren maken van een huilende geluid kan een schreeuw pauze in de muziek te verbeteren.
  • Een schreeuw break is een gemeenschappelijk kenmerk van de country muziek.

De term "toendra wolf" kan verwijzen naar drie verschillende ondersoorten van de grijze wolf soorten bekend als Canis lupus. Toendra wolven zijn over het algemeen groter dan de andere grijze wolven en hebben dikkere lagen die hen beschermen tegen de arctische lucht. In Noord-Amerika, de Alaskawolf en Mackenzie toendra wolf bewonen delen van Alaska en Canada. Een derde ondersoort is voornamelijk te vinden in Noord-Europa en delen van Azië.

Toendra van Alaska wolven, of Canis lupus tundrarum, leven in de toendra's in de buurt van de kust noordelijke Alaska's en werden beschouwd als een ondersoort geclassificeerd door een zoöloog genaamd Gerrit Smith Miller in 1912. De meeste hebben een wit of lichtgrijs jassen, hoewel sommige hebben donkerder gekleurde vacht. Volwassenen groeien tot 50-64 inch (127-162 cm) lang. Vrouwtjes wegen doorgaans tussen de 80 tot 120 pond (36-54 kg), terwijl de mannetjes wegen tussen de 85-176 pond (38-80 kg).

De Mackenzie toendra wolf is ingedeeld in de ondersoorten Canis lupus occidentalis sinds 1992. Zoologist Rudolph Anderson oorspronkelijk geclassificeerd als Canis lupus mackenzii in 1943. Mackenzie toendra wolven zijn te vinden in de Northwest Territories van Canada in de buurt van Great Bear Lake en tot aan de noordelijke kust . Coat kleuren voor deze ondersoort zijn meestal wit, zwart of grijs, hoewel ze ook een mengsel van elk van deze kleuren kunnen zijn. Zij meten tussen 60-65 inch (152-165 cm) lang volgroeid.

Robert Kerr geclassificeerd de Europese toendra wolf als de ondersoort Canis lupus albus in 1792. Het bereik voor deze ondersoort strekt zich uit van het schiereiland Kamtsjatka aan de noordkust van West-Rusland en naar Finland. Hun jassen zijn meestal een mix van rood-bruin, zwart, grijs en zilver tinten. Volwassenen bereikt een gemiddelde lengte van 84 inch (213 cm) en een gewicht van 100 tot 125 £ (45-57 kg).

Toendra wolven zijn behendige jagers die in staat zijn om grote prooien te vangen zijn bij de jacht in verpakkingen. Toendra van Alaska wolven liever voeden met herten, terwijl Mackenzie toendra wolven eten voornamelijk kariboes. Europese toendra wolven eten een verscheidenheid aan grote zoogdieren, waaronder bizons, elanden, muskusossen en wapiti. Tundra wolven ook jagen op kleinere zoogdieren, zoals knaagdieren, bij de jacht op zichzelf of wanneer grotere prooi niet beschikbaar.

  • Toendra wolven omvatten drie ondersoorten van de grijze wolf.
  • Europese toendra wolven eten een verscheidenheid aan grote zoogdieren, waaronder elanden.