Astma Cheat Sheet

Je ontmoet veel mythen en desinformatie over astma en allergieën. De onwaarheden en misvattingen over astma verspreidde zich als pollen in de lente. De volgende lijst bevat onjuiste verklaringen moet je nooit vallen voor:

Verhuizen naar Arizona zal mijn astma en allergieën te genezen. Mijn vrienden en familie zeggen dat mijn astma is allemaal in mijn hoofd. Ik zal proberen te laten vallen door het kantoor van mijn arts voor allergie shots wanneer het is handig voor mij. Ik hoef niet te houden aan een regelmatig schema voor immunotherapie.
Een kat of hond met kort haar is veiliger voor mijn astma dan een langharige huisdier. De enige medicijnen die ik ooit nodig zult hebben voor mijn astma is een quick-reliëf, over-the-counter (OTC) inhalator zoals albuterol, Proventil, of Ventolin. Ik hoef niet om contact op met mijn dokter. Ik kan alleen maar geef mijn kind een half volwassen dosis van mijn astma of allergie medicatie.
Astma is besmettelijk. Ik krijg maagkrampen en diarree elke keer als ik melk drinken, dus ik moet er allergisch voor zijn. Niets gaat gebeuren tijdens de vlucht, dus waarom zou je inpakken van mijn astma en allergie medicijnen in mijn handbagage?
Ik kan niet oefenen want ik heb astma. Allergische rhinitis (hooikoorts) is slechts een kleine ergernis en zal geen ernstige problemen veroorzaken. Ik ga uitzoeken hoe je een epinefrine kit gebruiken (bijvoorbeeld EpiPen) wanneer ik het nodig heb.
Ik heb net een terugkerende borst koud. Ik hoef niet te controleren op astma. Ik kan zoveel OTC-medicijnen nemen als ik wil, want als ik het niet nodig een recept voor hen, deze producten waarschijnlijk geen bijwerkingen veroorzaken. Trouwens, mijn dokter heb ze niet voor te schrijven, dus het is geen van zijn of haar bedrijf als ik hen nemen. Ik kan niet veel doen om mijn astma te verbeteren, dus ik zal moeten genoegen nemen met minder en gewoon leven met mijn conditie.
Mijn kinderen hoeven niet te worden onderzocht of behandeld voor astma, omdat ze het toch zal ontgroeien. Ik moet stoppen met al mijn allergie en astma medicatie, terwijl ik zwanger ben.

Astma-gerelateerde problemen

Astma-patiënten hebben vaak problemen dan de typische piepen in verband met de aandoening. Astma en allergische rhinitis kan niet alleen je longen, maar je hoofd en de spijsvertering, maar ook van invloed. Delen van het lichaam waar astma-patiënten geconfronteerd met problemen zijn:

 • Luchtwegen van de longen: astma, voedsel overgevoeligheden, en anafylaxie (een wijdverspreid, potentieel levensbedreigende reactie die vele organen tegelijkertijd beïnvloedt)
 • Ogen: Allergische conjunctivitis
 • Oren: Otitis media, een ontsteking van het middenoor, vaak leidt tot een oorontsteking - een frequente complicatie van allergische rhinitis
 • Maag-darmkanaal: Eten overgevoeligheden en anafylaxie
 • Neus: Allergische rhinitis, dat is de medische term voor hooikoorts
 • Sinus: sinusitis - ontsteking van de sinussen, een frequente complicatie van allergische rhinitis
 • Throat: Allergische rhinitis en / of faryngitis (een complicatie van postnasale drip geassocieerd met allergische rhinitis), en voedsel overgevoeligheden

Gemeenschappelijke Astma Triggers

Een astma-aanval kan worden veroorzaakt door een aantal triggers. Astma triggers kunnen variëren van bepaalde dierlijke huidschilfers aan weersveranderingen. Wat uw astma triggers zijn, zich ervan bewust dat alle items in de onderstaande lijst een reactie bij sommige mensen kunnen vonk:

 • Huidschilfers van dieren - vooral van katten en honden
 • Luchtvervuiling en weersveranderingen
 • Huisstofmijt
 • Beroepsmatige irriterende stoffen en allergenen
 • Schimmelsporen en pollen uit bepaalde grassen, onkruid en bomen
 • Andere aandoeningen, zoals rhinitis, sinusitis, gastro-oesofageale refluxziekte (GERD), en virale infecties
 • Oefening
 • Huishoudelijke producten
 • Tabaksrook
 • Aspirine en andere niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's)